HU EN

6. BÁTHORY-BRASSAI KONFERENCIA „ KÁRPÁT - MEDENCEI VERSENYKÉPESSÉG ”

6. BÁTHORY-BRASSAI KONFERENCIA „ KÁRPÁT - MEDENCEI VERSENYKÉPESSÉG ”

Az Óbudai Egyetem, az V. Magyar Világtalálkozó és a Mikes-Jósika Alapítvány idén is megszervezte a már hagyományossá vált Báthory-Brassai Konferenciasorozat (BBK) immár 6. rendezvényét, aminek témája a „KÁRPÁT-MEDENCEI (MAGYAR) VERSENYKÉPESSÉG”. Az eseményre 2015. május 27-28-án került sor Budapesten.

A BBK nem egy klasszikus értelemben vett szűk tudományos rendezvény, hanem egy multidiszciplináris konferencia, ahol a Kárpát-medencei magyar életminőség jobbulásához hozzájáruló minden szakma jelen van. Egyedi a hazai konferenciák között, és az előadások számának évenkénti csaknem duplázódása is valószínű ennek köszönhető.

Az érdeklődők számos szekcióból választhattak az érdeklődési körüknek megfelelően, olyanok közül, mint például az egészségügyi -, oktatási -, történelemi -, informatikai -, műszaki - és gazdasági szekciók. A két napos konferencia során számos neves szakember tartott előadást. Erről részletek ITT található.

Az esemény második napján, a 14. szekció keretében (Klaszter alternatívák – a kkv-k számára – az EU 2020 tematikus céljaihoz illeszkedően), az ArchEnerg Klaszter képviseletében Szügyi György nemzetközi innovációs és szervezetfejlesztési alelnök vett részt és tartott előadást - A klaszteresedés, mint együttműködő közösségek gazdasági és társadalmi értékteremtése a Kárpát-medencében – címmel, melynek fő célja az volt, hogy bemutassa az ArchEnerg Klaszter múltját, jelenét és távlati céljait, nemzetközi kapcsolatok kialakítását Magyarországon, Európa szinten például: Lengyelországban, Szerbiában, Németországban, és Ausztriában.

Vissza
© IntroWeb | 2019 - Weboldal készítés, SEO