HU EN

Cluster4Smart találkozót tartottunk Szegeden

Cluster4Smart találkozót tartottunk Szegeden

Hét partnercég képviselői beszélték meg az eddigi és a jövőbeli munkát.

A Cluster4Smart projektet az Erasmus+ programban finanszírozzák. A pályázatban résztvevők elsődleges célja, hogy a klasztermenedzserek számára 30 hónap alatt fejlesszenek egy online képzési kurzust. A hét partnerszervezet képviselői időközönként megtárgyalják egymással, hogyan haladnak a munkával. A felek ezúttal Szegeden találkoztak, de a következő eseményt már Strasbourgban rendezik meg. A projekt fél éve kezdődött és még két évig tart.
- Az ArchEnerg Klaszter kért meg, hogy csatlakozzak a projekthez, mert a klaszterszövetség szélesebb európai hálózattal rendelkezhet, mint egy-egy klaszter. Én elsősorban a pályázat kommunikációjáért felelek. Úgy vélem, a nemzetközi együttműködések a legjobb forrásai a tapasztalatszerzésnek és ez egy jól kidolgozott projektnek tűnik, aminek konkrét végeredménye lehet - tudtuk meg Körmendy Gáltól, az Innovatív Klaszterek Országos Szövetségének elnökétől.

Klaszterek 20-25 éve alakultak először Európában és egyre komolyabb szerepet kapnak a nemzeti és regionális programokban. Kevés helyen vagy egyáltalán nem foglalkoznak egyetemi szinten a klaszterek koncepciójával és irányításával.

- A klasztermenedzserek újabb generációjának is muszáj gyarapítania a tudását. A projekttel igyekszünk a tapasztaltabb klasztermenedzsereknek is újat mutatni, másrészt pedig szeretnénk segíteni az egyetemistáknak, hogy megismerjék a klaszterek működését - mondta Körmendy Gál.

További fotók a http://szinvilag.eu/index.php?page=post&id=962 linken tekinthetőek meg.a

Vissza
© IntroWeb | 2019 - Weboldal készítés, SEO