HU EN

INNOSUP-08-2020 - PÁN-EURÓPAI FEJLETT GYÁRTÁS TÁMOGATÁS ÉS KÉPZÉS KKV-knak

INNOSUP-08-2020 - PÁN-EURÓPAI FEJLETT GYÁRTÁS TÁMOGATÁS ÉS KÉPZÉS KKV-knak
Fő cél: A gyártó kkv-k versenyképességének megerősítése azáltal, hogy könnyű és páneurópai hozzáférést biztosít a fejlett gyártási tanácsokhoz és szakértelemhez, valamint képzési programokhoz.

A cselekvés típusa: CSA Időtartam: 3 év
Finanszírozási ráta: az elszámolható költségek 100% -a
Határidő: 2020. december 1.

Költségvetés: 5,7 millió EUR (egy projektet finanszíroznak ebben a témában)

 

INNOSUP-08-2020 páneurópai fejlett gyártási támogatást és képzést a kkv-k számára (Horizont 2020 program - Innosup), amelyet az Európai Bizottság tett közzé.

A projektet 100% -ban az Európai Bizottság finanszírozza, 5,7 millió eurós költségvetéssel.

A pályázat benyújtásának határideje 2020. december 1.

Költségvetése 200–300 ezer euró lehet 3 éves időtartamra.

 

A fejlett gyártási technológiák és rendszerek továbbra is kihívást jelentenek: csak minden ötödik gyártó vállalathasznál fejlett gyártási megoldásokat.

Napjainkban csak kevés állami kezdeményezés kínál tanácsadási szolgáltatásokat a gyártó kkv-knak, hogy segítsen nekik felmérni a fejlett gyártási beruházásokat és megoldást kínáljon arra, hogy vállalatukat versenyképesebb és intelligensebb új generációs gyár felé tereljék és fenntartható legyen a termelés („a jövő gyárának” koncepciója). Az ilyen tanácsokhoz való hozzáférés és a szakértelem, a személyzet átképzése és továbbképzése elengedhetetlen a fejlett technológiák elterjedéséhez az ipar és különösen a kkv-k által.

A projekt átfogó célja a gyártó KKV-k versenyképességének megerősítése a fejlettebb, intelligensebb és fenntarthatóbb fejlődés érdekében. Ehhez támogatási programot hoznak létre, amelynek két célja lesz: határokon átnyúló képzési szolgáltatások és keretek kidolgozása. Ez a kihívás lehetővé teszi a kkv-k számára, hogy az 4.0 ipar kulcselemévé váljanak.

Az Ipar 4.0 a termék, a gép és az ember összekapcsolódása innovációs célokért, a hatékonyabb, személyre szabottabb gyártás, valamint a környezeti és társadalmi fenntarthatóság érdekében.

Fő célkitűzések:

• A kkv-k üzleti igényeinek megfelelő szolgáltatás nyújtása rugalmas és gyors megvalósítással
• A gyártó KKV-k kritikus tömegének segítése (legalább 800 kkv 20 EU-országban)
• Együttműködés olyan technológiai vagy képzési központokkal, amelyek képesek képzési szolgáltatásokat nyújtani a kkv-k számára a fejlett gyártásban
• Gyakorlati képzési szolgáltatások („helyben”)
• Vegye figyelembe a nagy földrajzi területet és a nemek szerinti szegregációt

A kkv-knak nyújtott speciális szolgáltatásokat nyújtó klaszterként részt vehet ebben a projektben, képzést biztosítva és olyan keretet dolgozhat ki, amely segíti a kkv-kat a 4,0 szint elérésében.

Ha érdekli a projekt, kérem keresse munkatársainkat (info@archenerg.eu), hogy minden információt megkaphasson a projektünkről, és megvitassuk a lehetséges részvételét.

További információ: ec.europa.eu

Vissza
Pályázatok
© IntroWeb | 2019 - Weboldal készítés, SEO