HU EN

2 napos Célpiaci tréning a Türk Államok vonatkozásában

2 napos Célpiaci tréning a Türk Államok vonatkozásában
2023. április 25-én került megrendezésre a 2 napos „Célpiaci tréning – Türk államok” elnevezésű képzés. Az eseményt a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség Exportakadémia Képzési Központja támogatta.

Közel egy évtizede vette kezdetét a stratégiai jelentőséggel bíró keleti nyitás politikája, melynek eredményeképp Magyarország meghatározó gazdasági és kereskedelmi kapcsolatokat tudott kiépíteni - többek között - Közép-Ázsia több országával, legfőképp Üzbegisztánnal, Kazahsztánnal és Kirgizisztánnal. A külgazdasági kapcsolatok sokféleségének jelentősége most, a jelenlegi nehéz és átalakuló világgazdasági és geopolitikai körülmények közepette még inkább felértékelődik. A közel száznyolcvanmillió lakost számláló közép-ázsiai régió országaiban  zajló fejlesztési programok pedig kiváló lehetőségeket biztosítanak a magas hozzáadott értéket előállító magyar cégek számára.

A HEPA programsorozata 2022 novembere óta fejlődik, minden célpiaci képzésnél több és több szempontot emelnek be, hogy minél komplexebb, tartalmasabb legyen a képzés. 

Az esemény célja a kis- és középvállalkozások által adott visszajelzések alapján került kitűzésre: a külpiacra lépés valamennyi aspektusát érintően első kézből, az érintett problémakört legjobban ismerő szakemberek által kerüljenek  ismertetésre, így értesüljenek az adott régiót leginkább jellemző problémákról és lehetőségekről.

Az eseményen az ArchEnerg Klaszter képviseletében Lakatosné Dr. Nemes Sarolta tartott előadást. Prezentációjában a Türk államokat érintő Sikertörténetek, tapasztalatok” c. előadást mutatatta be. A visszajelzések alapján igen inspiráló volt a résztvevők számára, valamint a HEPA megfogalmazásával: nagyon fontos építőköve volt a képzésnek.

Köszönjük szépen a HEPA felkérését, valamint Lakatosné Dr. Nemes Saroltának, a klaszter új elnökének, hogy megtartotta az előadást!

Vissza
Pályázatok
© IntroWeb | 2019 - Weboldal készítés, SEO