Az “Innovatív megoldások a versenyképes mezőgazdaságért” elnevezésű konferencia 2021.szeptember 21-én kerül megrendezésre Újvidéken 14 és 17 óra között. A rendezvény célja a mezőgazdaságban aktuális és innovatív kutatások és fejlesztések bemutatása: legmodernebb technológiák, vetőmagokkal kapcsolatos genetikai kutatások eredményei, környezetkímélő növényvédőszerek előnyei, ipari kender felhasználása.


Az esemény megnyitóján köszöntőt mond Dr. Pintér Attila, Magyarország belgrádi Nagykövete, Török György, a Magyar-Szerb Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Dr. Orosz Csaba, a Magyar-Szerb Üzleti Tanács elnöke, Szekér Klára Szilvia nagyköveti tanácsos, Zavarkó Árpád, Magyarország újvidéki Tiszteletbeli Konzulja. Ezt követően szakmai előadások veszik kezetét, majd a velük kapcsolatos kérdések megválaszolása. Az esemény utolsó órájában állófogadás és üzleti tárgyalások következnek.


Az eseményen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Legkésőbb szeptember 17-ig a novisad@ced.hu email címen jelezhető a részvételi szándék.