HU EN

A piszkos levegő ronthatja a Covidot: tanulmány

A piszkos levegő ronthatja a Covidot: tanulmány
Az eddigi legjobb elemzés a fertőzések, a kórházi felvételek és a halálesetek számának jelentős növekedését jelzi.

A tudósok „kényszerítő bizonyítékokat” látnak arról, hogy a levegőszennyezés jelentősen ronthatja a Covid-19 hatását, fokozva a fertőzéseket, a kórházi felvételeket és a haláleseteket. Ez egy, a birminghami egyetem tudósának a hollandiai járvány elemzésén alapul. Figyelembe vettek több mint 20 tényezőt, beleértve az átlagos népsűrűséget és az életkort.  A "nagyvárosi hatás" kizárt volt, mivel Hollandiában a legnagyobb szennyezés bizonyos vidéki területeken, nem pedig a nagyvárosi területeken volt. A tanulmányt felülvizsgálták és közzéteszik a Environmental and Resource Economics folyóiratban.

Prof. Francesca Dominici, a Harvard-tanulmányt vezetője, a munkát „nagyon jónak” titulálta. Azt mondta, hogy fontos sok országban megvizsgálni a levegőszennyezés és a Covid-19 eredmények közötti összefüggést, mivel az egyes országok adataiban különféle zavaró tényezők játszhatnak szerepet.

A kanadai McGill Egyetemi Prof. Mark Goldberg, arra hívta fel a figyelmet, hogy egy régióra vonatkozó adatok átlagolása elfedi az egyének közötti eltéréseket, és elfedheti a szennyezett levegő és a koronavírus közötti összefüggés egyéb lehetséges magyarázatait. Aggódik amiatt, hogy a korreláció túlértelmezése elvonja a figyelmet más fontos tényezőktől.
Vissza
Pályázatok
© IntroWeb | 2019 - Weboldal készítés, SEO