HU EN

A szélturbinák kompozit anyagának piaca zuhan, jelenlegi forgatókönyv és növekedési kilátások 2018 és 2025 között

A szélturbinák kompozit anyagának piaca zuhan, jelenlegi forgatókönyv és növekedési kilátások 2018 és 2025 között
A kompozitokat többek között a szélturbina különböző részeinek gyártására használják, mint például a széllapát és a gondola. A könnyű összetett anyagok segítik a szélenergia nagy hatékonyságú kihasználását. Ennek eredményeként a szélturbina kompozit anyagok iránti kereslet emelkedik.

A globális szélerőmű ipar egyre inkább a hosszabb lapátokkal ellátott nagyobb turbinák felé tolódik el, mivel a nagyobb lapátok alacsonyabb költségek mellett nagyobb mennyiségű energiát képesek előállítani. A kompozit anyagok nagyobb megbízhatóságot és stabilitást kínálnak. A szálakat, úgy, mint a szén- és az üvegszálakat a szélerőmű kompozit anyagának piacán használják. Az üvegszálak iránt nagy a kereslet a szélturbina gyártásban.

Az erőmű legfontosabb összetevője a széllapát. A rotorlapát tulajdonságai meghatározza a turbina élettartamát és teljesítményét. Valójában ez a szélerőmű legdrágább része. Ezek az anyagok kombinálva létrehoznak egy teljesen eltérő anyagot, melynek tulajdonságai különböznek a többi anyagétól. A kompozitok nagy jelentőséggel bírnak a rotorlapát gyártásában, amely a teljes szélerőmű szerkezetének kritikus összetevője. A lapátok hosszának folyamatos növekedésével a szélturbina magasága is növekszik és ennek köszönhetően növekedési kilátást biztosít világviszonylatban a szélturbina kompozit anyagának piacára.

Míg a fejlett gazdaságok az öregedő struktúrák megújítására összpontosítanak, a feltörekvő gazdaságok folyamatosan a növekedés fenntartására szolgáló támogatási struktúrákra összpontosítanak, fellendítve ezáltal a piaci növekedést. /Mangesh Aher,szabadúszó - piackutatás/

https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:groupPost:1894339-6389850900978065410/

Vissza
Pályázatok
© IntroWeb | 2019 - Weboldal készítés, SEO