HU EN

Alakulóban egy EU-szintű meta-klaszter: SMARTENERGY projekt

Alakulóban egy EU-szintű meta-klaszter: SMARTENERGY projekt
A SMARTENERGY projekt olyan integrált tevékenységek sorozatát hajtja végre, amelyek célja az 5 különböző, de vezető energia klaszter együttműködési szintjének érvényesítése a saját országaikban (pl. Környezetvédelmi Park - Olaszország, Tenerrdis - Franciaország, Archenerg - Magyarország, Flux50 - Belgium, Tweed-klaszter - Belgium). és 1 fő digitális technológiai klaszter (Minalogic - Franciaország).

A SMARTENERGY projekt konkrét céljai:

A klaszterek üzleti támogatási kapacitásának növelése a partnerségben, különös tekintettel a kkv-k támogatására olyan új termékek és szolgáltatások piacra dobására, amelyeknek fejlettségi és készségszintüket kell növelniük a végső prototípusszintről (TRL 7) a termelésre / forgalmazási szint (TRL 9);

Legalább 42 kkv, 10 klaszter és 8 technológiai központ támogatása / támogató szervezetek támogatása a globális piacra való belépésnél.

Közös stratégia kidolgozása, amelynek középpontjában egy úniós szintű szövetség vagy metakklaszter kialakítása áll.


E célok sikeres elérése érdekében a SMARTENERGY projekt számos tevékenységet tartalmaz:

a felajánlott szolgáltatások részletes referenciamutatója, több kapacitásépítés és peer-to-peer tevékenységek a klasztermenedzserek számára, amelynek célja az új készségek fejlesztése a testreszabott támogatási szolgáltatások nyújtásában, és az új „ClusterxChange” kísérleti program révén e szolgáltatások leghatékonyabb nyújtására irányuló tevékenységek tesztelése és végrehajtása.

A tevékenységek elsősorban a kkv-kat (azaz a klaszterek és a hálózat részét képező más klaszterek tagjait), az európai klasztermenedzsment munkatársait, az S3 megvalósításában érintett regionális hatóságokat érintik az adott régiókban, valamint az innovációs szereplőket, akik az innováció ökoszisztémájának részét képezik.

A SMARTENERGY ESCP-4x továbbfejlesztett készségei és együttműködési szintje erősebb kapacitást fog eredményezni az innováció piaci megjelenésének támogatására a feltörekvő digitális energiaágazatban az energiaátmenet felé.

Vissza
Pályázatok
© IntroWeb | 2019 - Weboldal készítés, SEO