HU EN

Az energiaipar 2025-ig erőteljesen vezetni fogja a kis szélerőművek piacának növekedését

Az energiaipar 2025-ig erőteljesen vezetni fogja a kis szélerőművek piacának növekedését

A kisméretű szélturbinák széles skálát mutatnak a mikroturbináktól kezdve egészen a lakossági- és a mini turbinákig. Az ilyen jellegű végfelhasználói alkalmazásokban használt szélturbinák teljesítménye néhány wattól ezer wattig terjed.

A kis szélturbinák közé tartoznak a legfeljebb 15 méter átmérőjű szélerőművek. Bár a vertikális tengelyű szélkerekek gyors növekedést tanúsítottak a kis viszont globális szélenergia piacon, a kisméretű szélturbinák nagy része a hagyományos vízszintes tengellyel rendelkezik.

Ez a növekvő kereslet a növekvő iparosodásnak és a villamosenergia - a nem kapcsolódó területeken való - egyre nagyobb térhódításának tulajdonítható. A fosszilis tüzelőanyagok használatával járó kedvezőtlen környezeti hatások, ár ingadozások és gazdasági költségek iránti növekvő aggodalmak arra kényszerítették a nemzeteket, hogy az elmúlt évtizedben a villamosenergia termelés számára megújuló forrásokat teremtsenek.

A kis szélerőművek piaca számára óriási lehetőségek adódtak szerte a világon a megújuló energiaforrások tudatos használata végett.

A telepítés típusától függően a piacnak két típusa van; az elektromos hálózatra kötött és a hálózatra nem kötött. Az alkalmazás alapján a piac belföldi, kisméretű iparágakra és egyéb ágazatokra oszlik.
/Shrikant Gadekar, Simulation Engineer/

https://www.linkedin.com/groups/1894339/1894339-6392022751900725250?midToken=AQHbd9xo79f-Kg&trk=eml-b2_anet_digest_of_digests-group_discussions-44-discussion%7Esubject&trkEmail=eml-b2_anet_digest_of_digests-group_discussions-44-discussion%7Esubject-null-61kibq%7Ejg6d1pqz%7Egp-null-communities%7Egroup%7Ediscussion&lipi=urn%3Ali%3Apage%3Aemail_b2_anet_digest_of_digests%3BBJmLHkQJRp69RygEdN0W4A%3D%3D

Vissza
Pályázatok
© IntroWeb | 2019 - Weboldal készítés, SEO