HU EN

Az USA következő nagy megújuló energetikai ágazata valószínűleg a tengeri szélerőmű lesz

Az USA következő nagy megújuló energetikai ágazata valószínűleg a tengeri szélerőmű lesz

A nap épp lemenőben van a Burbo Bank Tengeri Szélerőmű Telep felett az Egyesült Királyság nyugati partján, Liverpool közelében. Európának közel 20 000 megawattos tengeri, jelenleg működő szélerőmű kapacitása van. (Fotó: Peter Byrne/PA Images via Getty Images)

Jelenleg 30 megawattos tengerre kihelyezett szélturbinák látják el energiával a Narraganset Electric-et, a Rhode Island-et ellátó National Grid-hez tartozó társaságot. Ezek az Egyesült Államok egyedüli működő tengeri turbinái, melyek Európa működésben lévő 20 000 MW-os, tengerre telepített szélerőműveihez hasonlítva csupán alamizsnának mondhatók. Azonban az Egyesült Államok megújuló iparágazatában a parti szél körül egyre nagyobb az izgalom. A költségek csökkentésének érdekében - az állam a megújuló energiára irányuló ambiciózus törekvésével és európai szakemberek segítségével - a megoldás a rég-megálmodott  tengeri szélerőművek megvalósítására már a küszöbön áll.

Az első tengerre épített szélerőművek Európában körülbelül egy évtizeddel ezelőtt jelentek meg, melyek még egy nem bejáratott technológia részét képezték és a bankok az ilyen jellegű befektetéseket továbbra is óvatos megközelítésben szemlélték. Az első ajánlatok 50% -os tőkeellátást igényeltek. A befektetők később magabiztosabbá váltak, néhány üzlet most már 80% -os tőkeáttétellel is bír.

Az Egyesült Államok most új kihívások elé néz, mert a két kontinens közötti legnagyobb különbséget az Európában létrehozott tudásbázis adja.

"Az Egyesült Államok minden bizonnyal kihasználja az EU offshore piacán már megtett útvonal előnyeit, és remélhetőleg néhány év alatt képes lesz felzárkózni" - mondta Alejandro de Hoz, az amerikai Avangrid Renewables Offshore alelnöke.

További részletekért kattintson az alábbi linkre:
https://www.forbes.com/sites/mergermarket/2018/07/30/offshore-wind-is-likely-the-next-big-us-renewable-sector/#557334182eee

Vissza
Pályázatok
© IntroWeb | 2019 - Weboldal készítés, SEO