HU EN

Együttműködéssel a közös sikerért

Együttműködéssel a közös sikerért
A COSMENERG nemzetközi projekt keretében megrendezésre került a Csongrád megyei helyi szervezetek találkozója, amelynek célja volt a közös projektelképzelések bemutatása a nemzeti S3 Stratégiához való kapcsolódóan.

A regisztrációt követően, Tichy Bálint, a Tisza Lajos Közéleti Egyesület munkatársa tartotta meg előadását, Smart Solutions – Okos város lesz Szeged? témakörben. Bálint előadásában bemutatta az Egyesület működését, munkacsoportjait, eddig szakmai referenciáit, majd ezt követően a hallgatóság betekintést nyerhetett, hogy milyen változások következhetnek be egy város életében, ha alkalmazni kezdi a smart technológiákat például a közlekedésben és az informatikában. Bálint előadásában kitért arra is, hogy hogyan lehet Szegeden ezeket a projekteket úgy megvalósítani, hogy annak következményeként az ott lakók életminősége javuljon, a gazdaság pedig fejlődhessen.
Az előadást követően Gonda András, az ArchEnerg Klaszter ügyvezetője ismertette a Klaszter jelenleg futó és jövőben tervezett projektelképzeléseit, amely szorosan kapcsolódik a Nemzeti Intelligens Szakosodási Stratégia és Csongrád megye gazdaságfejlesztéséhez (S3). Az előadásban megjelentek a modern építőipari megoldások, továbbá a résztvevők megismerhették az ipari kender széles körű felhasználási lehetőségeit.


Az előadást követően a résztvevők kerekasztal beszélgetés keretében tovább mélyültek a fenti témákban és egyetértettek abban, hogy a fejlesztések legtöbbje igényli a helyi szereplők összefogását és szoros együttműködést.

Az esemény végül kötetlen beszélgetéssel, networkinggel zárult.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vissza
Pályázatok
© IntroWeb | 2019 - Weboldal készítés, SEO