HU EN

Forradalmi újítás a fejlődő országok áramellátásának segítésére

Forradalmi újítás a fejlődő országok áramellátásának segítésére

Klasztertagunk, Brand János, az Aero Energi Kft. ügyvezetője szabadalmaztatott egy általa kifejlesztett innovatív rendszert, amely megváltoztathatja a fejlődő országok villamosenergia-ellátását. „Találmánya” elsősorban olyan területekre lett kifejlesztve, ahol nincs kiépítve villamoshálózat, vagy annak működése nem folyamatos. A rendszer hatékonysága abban rejlik, hogy a szél és a napenergiát együttesen használja. Szélgenerátorokat és szolárpaneleket együttesen használva bázisállomásokat hoznának létre, ezeknek együttes működését pedig dízelmotorok segítenék.

Ez a rendszer nem csupán a megfelelő áramellátást biztosítaná, hanem a mobil – és internethálózat folytonosságát is elősegítené, ami önmagában hatalmas előrelépést jelentene az ott élő közösségek számára. Ezen túl alkalmas arra is, hogy az előre nem tervezett események (pl.: járványok, természeti katasztrófák) esetén alkalmazott gyorskórházi ellátást biztosító konténerállomások energiaigényét ellássa.

A rendszer a SMART-GRIDE nevet kapta, amelyről kitalálója ekképpen fogalmazott: „Nem én találtam fel a kereket. Viszont így, együttesen a két energiaforrást nem alkalmazták!”

Vissza
© IntroWeb | 2019 - Weboldal készítés, SEO