HU EN

Hamarosan szinte ingyen lesz az áram, mivel eddig soha nem volt ennyire olcsó a napenergia

Hamarosan szinte ingyen lesz az áram, mivel eddig soha nem volt ennyire olcsó a napenergia
Hamarosan nem éri meg mással termelni az elektromos áramot, mivel a Nemzetközi Energia Ügynökség jelentése szerint rekordalacsony a napenergiával előállított.

A napenergia lett az egyik legolcsóbb energiaforrás 2018 nyarán. Az elektromos áram előállításának költsége olyan szintre csökkent, hogy a szén energia dupla annyiba került akkor. A Nemzetközi Energia Ügynökség jelentése szerint a napenergia még gazdaságosabbá vált.

Attól függetlenül, hogy a napenergia ingyen van, a napelemeket költséges előállítani. Ezért az ágazat mindezt egy újfajta számítási modellnek is köszönheti. A kormányoknak támogatniuk kell azt a fajta törekvést, hogy az embereket ösztönözzék a használatukra. Így jelenleg 130 országában van erre szabályozás. Régiónként 20-50 százalékkal alacsonyabb az ár a tavalyinál.

Kép: Longi Green Energy Technology Co.

Minél olcsóbb az áram ilyen módú előállítása, annál nagyobb szerepet játszik a globális felmelegedés csökkentésében, ezért ez elég pozitív hír. 2030-ra az Európai Uniónak az a célkitűzése, hogy az EU energiafogyasztásának 32 százalékát állják elő megújuló forrásból. A Nemzetközi Energia Ügynökség szerint, a pandémiás időszak után még olcsóbb lehet majd a megújuló energia.

 

Forrás:https://hvg.hu/tudomany/20201023_napenergia_ara_rekord_olcso_napenergia_zoldenergia

Képforrás: Fly_and_Dive/Shutterstock.com

 

Vissza
Pályázatok
© IntroWeb | 2019 - Weboldal készítés, SEO