HU EN

Ingyenes képzés klasztermenedzserek számára

Ingyenes képzés klasztermenedzserek számára

"A klaszter hatékony tényezője a fejlett gyártási technológiáknak és rendkívül intelligens megoldása különböző szektorok együttműködésének az európai országokat képviselve" - állítja Lowri Evans, az Internal Market, Industry, Entrepreneurship and SMEs főigazgatója.

Lowri Evansnek igaza van: a klaszterek jelentős szereppel bírnak az ipar, a KKV-k és a piac fejlesztésének terén. A kulcs egy erős és hatékony klaszterhez - amely pozitív hatással bír a régióra nézve - a klasztermenedzser.Ebből kifolyólag a klasztermenedzsereket képezni kell, hogy a klasztertagoknak átadhassák a tudásukat és a különböző információt, ezzel is a klasztert erősítve, ezen felül elősegítve a feltörekvő iparágak növekedését, az új technológiák elsajátítását, különös figyelmet szentelve az okos iparra.

A Cluster4Smart egy Erasmus + projekt az Európai Unió támogatásával és azzal a céllal jött létre, hogy online képzési kurzust készítsen klasztermenedzserek számára, akik ezáltal nemcsak a tudásukat bővíthetik, hanem hozzáadott értékekkel is kiegészíthetik tevékenységeiket. Akik ezen a tanfolyamon dolgoznak: a francia SCS Klaszter, mint projektvezető, a spanyol AMUEBLA és a CEEI Burgos, a Strasbourgi Egyetem Franciaországból, a magyar IKOSZ és az ArchEnerg Klaszter.

A projektpartnerek keményen dolgoznak a tananyagon, amelyhez egy bónusz téma is kerül, ami az arany minősítés eléréséhez kapcsolódó teendőkre fókuszál. Hogy a tanfolyam még izgalmasabb és érdekesebb legyen, egy oktatófilmet is készítettek a résztvevők. Ez magában foglalja a nemzetközivé válási stratégia kidolgozását, amely az érintett partnereket célozza meg, a C2C kapcsolatok kiépítését, a nemzetközi kiküldetéseket és jógyakorlatokat egy klaszter nemzetköziesedéséhez. Ezzel párhuzamosan készül egy online platform is, melyen ingyenesen elérhető lesz az online tanfolyam.
A Cluster4Smart projekt résztvevő szervezetei nagy segítséget nyújtanak abban, hogy nagyon hasznos képzési anyagot biztosítsanak minden olyan klasztermenedzsernek, aki készen áll a tanulásra, nyitott az új ismeretek elsajátítására, ezzel is tökéletesítve klaszterének nemzetközi szintű szolgáltatásait.

Vissza
© IntroWeb | 2019 - Weboldal készítés, SEO