HU EN

„Innovatív megoldások a versenyképes mezőgazdaságért”

„Innovatív megoldások a versenyképes mezőgazdaságért”
2021. szeptember 21-én, kedden klaszterünk részt vett a A 88. Újvidéki Nemzetközi Mezőgazdasági Vásár keretében megrendezésre kerülő B2B tárgyalásokkal egybekötött mezőgazdasági szakmai konferencián.

A rendezvény célja a mezőgazdaságban aktuális és innovatív kutatások és fejlesztések bemutatása volt, a szerb-magyar gazdasági együttműködés tükrében:

  • a legmodernebb technológiák a késztáp-, premix- és takarmányalapanyag-gyártás területén,
  • a magyar vetőmag-előállításhoz és –termesztéshez fűződő genetikai kutatások eredményei,
  • a korszerű, környezetkímélő biológiai növényvédőszerek használatának előnyei,
  • az ipari kender gyakorlati felhasználása és alkalmazása.

Az esemény 14:00 – 17:00 óráig tartott. A megnyitó eseményt követően került sor a szakmai előadásokra. Molnár Károly, az UBM Feed Zrt. export menedzsere "Az állattenyésztési ágazat kihívásai és perspektívái a balkáni régióban" témában adott elő. Sándorfy András, a Marton Genetics cégcsoport ügyvezető igazgatójának előadása a "Hozambiztonság a kukoricatermelésben - alkalmazkodás a változó klimatikus körülményekhezvolt. Patinszki Judit, az AlphaVet Kft. export menedzsere "A haszonnovények táplálási és növényvédelmi lehetőségei természetes készítményekkel" témájáról beszélt. Klaszerünk alelnöke, Tony Kez is lehetőséget kapott előadni, így szemléltette "Az ipari kender feldolgozásának és gyakorlati alkalmazásának legjobb példái Magyarországon" c. előadást. Végezetül Dr. Maja Timotijević, a Kompanija Mezőgazdasági Szövetkezet igazgatója bemutatta, hogy Szerbiában hogyan zajlik az ipari kender termesztése és feldolgozása.

A felmerülő kérdések megválaszolása után következtek a B2B típusú üzleti tárgyalások, mely során kapcsolatokat alakítottak ki a résztvevők.

 
Az asztalnál Tony Kez, az ArchEnerg Klasztertől

 

Vissza
Pályázatok
© IntroWeb | 2019 - Weboldal készítés, SEO