HU EN

Lezajlott a COSMENERG első szakmai workshopja

Lezajlott a COSMENERG első szakmai workshopja
  1. január 10-11-én lezajlott a jelenleg futó nemzetközi projektünk, a COSMENERG klaszter kiválósági és tudásmegosztó workshopja. Az Európai Klaszter Kiválóság Gold Label fokozatát elnyert ArchEnerg Klaszter két napos képzését szervezetfejlesztési és innovációs alelnökünk, Szügyi György, vezényelte és osztotta meg a Gold Label fokozat elvárásainak teljesítéséről, nemzetközi tapasztalatait a konzorciumi projektpartnerekkel. A workshop további célja volt, hogy erősítsük a klaszter-közi együttműködést is.

A COSMENERG konzorcium tagjai:

A képzésen nagy hangsúlyt kívántunk fektetni a fejlesztési területekre. E tekintetben a klaszterek vezetői egyénre szabott megoldásokat ismertek meg. A tagok elemzési és felmérési segítséget, valamint a hozzájuk kapcsolódó értékelési rendszerhez részletes útmutatást kaptak. Az értékláncok és a piacok elemzését olyan újszerű módon építhetik be mindennapjaikba, hogy a lehető legnagyobb hozzáadott értéket a lehető legmagasabb színvonalon tudják szolgáltatásaikkal nyújtani és mindezt egy átfogó kérdőíves felmérés alapján, mérhető módon tehetik meg.

A képzés felépítése és tartalma a következő volt:

  1. a klaszter menedzserek készségeinek, kompetenciáinak fejlesztése,
  2. gazdasági, szakmai elemzések, felmérések kidolgozására a KKV tagok számára,
  3. vállalati értéktermelő lánc- és a piacelemzések,
  4. átfogó középtávú klaszter stratégiák előkészítésére és kidolgozása,
  5. konzorciumi szintű stratégiák kialakítása,
  6. nemzetközi jó gyakorlatok megismerése és megosztása,
  7. a projekt eredményeinek kommunikálása és terjesztése.

A workshop tanulságai között már az első nap megfogalmazódott, hogy a nemzetközi versenyképesség záloga egyrészt a vállalkozáson belüli értéktermelő lánc tudatos fejlesztése és a klaszterstratégia-alapú támogatása minden vállalkozói együttműködésnek. A klasztermenedzsment-szervezetek vezetői módszereket és mérési módokat ismertek meg mindezek sikerek megvalósításához.

 

 
 

 

Vissza
Pályázatok
© IntroWeb | 2019 - Weboldal készítés, SEO