HU EN

Magyarország-Vajdaság együttműködése - energiahatékonysági fórum

Magyarország-Vajdaság együttműködése - energiahatékonysági fórum
A fórum 2022. április 12-én került megrendezésre a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara épületében, Szeged. Az összejövetel a Csongrád-Csanád megye és a Vajdaság közötti együttműködést erősítette, ahol szerbiai vállalkozók mutatták be tevékenységüket és hívták fel a figyelmet innovációikra.

Az összejövetelt Magyarországról az ArchEnerg klaszter és a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Szerbiából pedig Vajdasági Kereskedelmi Kamara, illetve az „Energiahatékonysági Klaszter” Egyesület szervezte.

Lakatosné Dr. Nemes Sarolta, az ArchEnerg Klaszter társelnöke beszél arról, hogy évek óta hatékony együttműködés van a vajdasági kereskedelmi kamara és a klaszterek között. Megemlítette, hogy az ArchEnerg Klaszter egyre erőteljesebb nemzetközi tevékenységeket folytat, és ez a konferencia is meg fogja erősíteni ezeket a kapcsolatokat. Milan Stojanov, a Vajdasági Kereskedelmi Kamara kabinetvezetője is az egyetemekkel való együttműködést emelte ki, és felhívta a figyelmet az energiahatékonyság fontosságára. Arról is említés került, hogy évtizedek óta együttműködés van a két kamara között. 

Zavargó Zoltán, az újvidéki Energiahatékonysági Klaszter elnöke is elmondta, hogy a fórum célja, hogy bővítsék az energiahatékonysági előrelépéseket és ebből az alkalomból négy vajdasági vállalkozást hoztak ma Szegedre. Lőrincze Péter, a Duna Menti Kereskedelmi Kamarák Szövetségének elnöke köszöntőjében felajánlotta a szerbiai vállalkozásnak az korábban kialakított csatornákat és hálózataikat, mivel ők partnereket, disztribútorokat keresnek az Európai Unióból.

 

Forrás: https://szegedma.hu/2022/04/az-energiahatekonysag-nepszerusitese-erdekeben-tartottak-uzleti-forumot-szegeden 

Vissza
Pályázatok
© IntroWeb | 2019 - Weboldal készítés, SEO