HU EN

MVM napelemes erőmű

MVM napelemes erőmű
Egymásra licitálva építik meg és adják át a nagy hazai energiacégek a legnagyobb napelemes erőműveket Magyarországon. Most éppen a Paksi Atomerőműtől néhány kilométerre installáltak 74 ezer polikristályos napelemtáblából alkotott erőművet.

Átadták az MVM Csoport paksi naperőművét, az ország jelenleg működő legnagyobb fotovoltaikus létesítményét - közölte az állami vállalat. A Paksi Atomerőműtől néhány kilométerre épült napelemes erőmű 51 hektáros területen fekszik, és több mint 74 ezer darab polikristályos napelemtáblából áll.

Az EU Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEOP) 35 százalékos támogatásának köszönhetően mintegy 9 milliárd forintból épült 20,6 MW beépített kapacitás azt jelenti, hogy a paksi napelemrét nagyobb mint tavaly év végén átadott százhalombattai Metes, illete az elmúlt hetekben elkészült bükkábrányi mátrai erőműves fajtárs.

A paksi napelemes erőműben megtermelt villamos energiát Paksról is az országos nagyfeszültségű elektromos átviteli hálózatba táplálják be. Úgy számolnak a cégnél, hogy évente átlagosan 22,2 gigawattóra (GWh) áramot fognak tudni termelni. Ez a mennyiség mintegy 8500 háztartás, azaz több mint 20 ezer ember éves villamosenergia-szükségletét fedezheti, illetve: évi 22 ezer tonnával csökken így Magyarország szén-dioxid-kibocsátása.

 forrás: napi.hu

Vissza
Pályázatok
© IntroWeb | 2019 - Weboldal készítés, SEO