HU EN

Skócia erőteljes turbinákkal és innovatív alapokkal dönti meg a tenger felől érkező szélrekordot

Skócia erőteljes turbinákkal és innovatív alapokkal dönti meg a tenger felől érkező szélrekordot

A Vattenfall szerint Skóciában az elmúlt két hétben két tengeri szélerőművet állítottak fel. Április 9-én hétfőn a cég bejelentette, hogy sikeresen telepítette a világ legerősebb turbináját - egy 8,8 MW-os behemótot, mely a lapáttal bezárólag 191 méteres magasságot mutat, és a London Eye-nál is nagyobb méretű gondolával dicsekedhet.A turbina egyike annak a 11-nek, amelyet az Európai Tengeri Szélerőmű Központnál (EOWDC) telepítenek, más néven az Aberdeen Tengeri Szélerőmű Parknál.

Az EOWDC (European Offshore Wind Deployment Centre) létesítménye az Aberdeen Bayben helyezkedik el. A Vattenfall elmondása szerint, a hétfőn telepített turbina két olyan MHI Vestas turbina egyike, mely nagyobb belső teljesítményű üzemmódot fejleszt ki több szélenergia termelésére. A két turbina teljesítménye 8,4 MW-ról 8,8 MW-ra nőtt.

A turbinákat Esbjergből Aberdeenbe szállítják a Swire Blue Ocean uszályának,vagyis - a „Csendes-óceán Gyilkos Bálnájának”- segítségével, ahol az ott elhelyezett alapokra állítják. A „Csendes-óceán Gyilkos Bálnáját” tartják a világ leghatalmasabb szélerőműpark telepítő uszályának.

További információ:
https://www.renewableenergyworld.com/articles/2018/04/scottland-breaks-offshore-wind-records-with-powerful-turbines-and-innovative-foundations.html

Vissza
Pályázatok
© IntroWeb | 2019 - Weboldal készítés, SEO