HU EN

Törökországban elkezdték gyártani a napelemeket

Törökországban elkezdték gyártani a napelemeket
Az első ilyen gyárat az országban Ankarában nyitottak meg, ahol 1400 ember dolgozik. 400 millió dollár befektetésnek köszönhetően sikerült a működését elindítani.

Ankarában nyitottak meg országban az első napelem gyárat. 400 millió dollár befektetésnek köszönhetően sikerült a működését elindítani, ahol 1400 ember dolgozik.

A gyár napelemeket fog gyártani a legnagyobb napenergia erőműnek Törökországban. Ez az erőmű az ország központi részén helyezkedik el Karapinare kerületben, a Konya tartományban. Ezt a projektet a török Kalyon Holding cég a Dél-koreai Hanwha Q-Cells konzorciummal fogja végrehajtani.

Ezen kívül, a vállalatnak lesz egy tudományos-kutató intézete a napenergia technológia fejlesztésében, ahol körülbelül száz mérnök fog dolgozni. Megemlítjük, hogy korábban Törökország fúrásokat kezdett végezni a Földközi tengerben. A munkák nem messze Krétától a tenger keleti partvidékén folynak. Ez ellen tiltakoztak Görögország, EU és Franciaország. Ezen kívül kiderült, hogy Törökország talált új gáz mezöket a Fekete tengerben. Mind ezek mellet, geológiai kutatások folynak a „Duna-1” területein közel ahhoz ahol a Romániai és Bolgár tengeri határok kereszteződnek a Törökországi vizekkel.

Forrás: korrespondent.net

Vissza
Pályázatok
© IntroWeb | 2019 - Weboldal készítés, SEO