Dr. Ritter Marianna az iLex vezérigazgatója, ismertette az IPCEI projektben való részvétel feltételeit. A projekt célja, hogy olyan jelentős, nagyméretű, szektorokon átívelő és komoly innovációval bíró, stratégiai jelentőségű projekteket támogasson, amelyek európai szinten jelentős tudományos, társadalmi gazdasági kihívásokra adnak kihívásokat.


A pályázatban részt vehet:



  • Magyarországi székhelyű gazdasági társaság

  • Kutatóintézet

  • Egy vagy több vállalatból és egy vagy több kutatóintézetből álló konzorcium


Az innovációs piactér lehetőséget kínál, hogy a tagok közös konzorciumokat hozzanak létre, több IPCEI projektben is.


A következő előadó Hevér Tünde a Hitelek Háza ügyvezetője. Prezentációjában bemutatta az Innovációs Piactér új Innováció Szolgáltatóját. A Hitelek Háza Pénzügyi Tanácsadó Kft. kedvező vállalati pénzügyi megoldásokkal támogatja a KKV-k újra indulását vagy akár megindulását.


Végezetül Szatmáriné Dr. Balogh Mária a Convictus-Consult ügyvezetője a munkahelyre való visszatérés dilemmáit fejtette ki. Részletezte a világjárvány következtében fellépő stressz hatását a munkahelyi kapcsolatokra. Bemutatta, hogy milyen akadályok jelentkeztek a kisebb és nagyobb vállalatoknál, illetve az ott dolgozók körében. A problémákra többféle megoldást javasolt, emellett szemléltette, hogy ki mit tehet jelen helyzetben munkatársa megsegítésére.