Az ARCHENERG Klaszter a konzorcium projektvezetőjeként vesz részt benne szerb- és lengyel partnerekkel együttműködve. Lengyelországból a Robert Szewalski Lengyel Tudományos Akadémia - IMP PAN, Szerbiából pedig a Ecopanonija partnerekkel dolgozunk együtt.


A projekt célja egy hosszútávú együttműködési menetrend és a nemzetközivé válási szolgáltatások közös továbbfejlesztése. A GREENERG-PRO időtartama 32 hónap, az együttműködés kezdete 2021. szeptembere.


A projekt specifikus tevékenységei a következők:



  • A nemzetközivé váláshoz szükséges képességek, az e-készség és a tudás fejlesztése a nyilvánosságon keresztül, valamint technikai segítségnyújtás az öko- és bioenergián, a megújuló energián és a környezetvédelmi technológiákon keresztül.

  • Teljes körű nemzetközivé válási stratégia és végrehajtási ütemterv kidolgozása, melynek célja egy hosszútávú együttműködési menetrend a már meglévő közös továbbfejlesztése által: nemzetköziesítési szolgáltatások a COSMENERG-4i-nél a nyilvános közbeszerzés útján, megcélozva Izraelt, Tajvant, Vietnamot és Szingapúrt.

  • A partner klaszterek együttműködésének megerősítése a nemzetközivé válásban és a harmadik országokhoz való hozzáférésben további eszközök és emberi erőforrások közös technikai segítségnyújtásával, a tagok támogatásával és új zöld üzleti lehetőségek létrehozásával a közbeszerzés területén a célországokban.

  • A szinergiák továbbfejlesztése a már meglévő partnerszervezetekkel a célországokban, hosszútávú együttműködés továbbfejlesztése és megállapodások, kiterjesztve a nyilvános közbeszerzésre, az üzleti ügyek beszerzésére és új lehetőségekre a célországok területén a klaszter partnerek, COSMENERG-4i és a kibővített közösség érdekében.


Az alábbi táblázatban látható a GREENERG-PRO projektben résztvevő célországok szervezeteinek előzetes listája: