Szegeden a SCOBE Csapata

Az ArchEnerg Klaszter vezetősége március 25-26-án Szegeden látta vendégül projekt partnereit. A SCOBE projekt résztvevői két online tanfolyam létrehozásán dolgoznak, mindkét kurzus a szélenergiához kapcsolódik. AzErasmus Plus program résztvevői: Vea Qualitas (Spanyolország), Acrosslimits Ltd. (Málta), MAICH (Görögország), GMI (Franciaország), Accentuate (North East) Limited (Egyesült Királyság) és az ArchEnerg Klaszter (Magyarország). Sajnos a GMI nem tudott részt venni a találkozón, képviselője viszont egy rövid időre skype-on csatlakozott a többiekhez.

Ingyenes képzés klasztermenedzserek számára

"A klaszter hatékony tényezője a fejlett gyártási technológiáknak és rendkívül intelligens megoldása különböző szektorok együttműködésének az európai országokat képviselve" - állítja Lowri Evans, az Internal Market, Industry, Entrepreneurship and SMEs főigazgatója.

training

Klasztertalálkozón jártunk Ivano-Frankivszkban

Az ArchEnerg Klaszter február 13. és 16. között a Precarpathian Eco-Energy Clusterrel együttműködve egy Ukrajnában rendezett találkozón vett részt az EaP PLUS Eastern Partnership keretén belül.

ivano1

Arcképek: Harsányi Zsolt, Axiál Kft.

Az agrarszektor.hu minden évben kiadja Az 50 legbefolyásosabb személy a magyar agráriumban című könyvet. Idén ágazati bontásban foglalták össze a legfontosabb iparági szereplőket, közülük néhány érdekes személyiséget, életutat, meghatározó céget a honlapukon keresztül is bemutatnak. Harsányi Zsolt cége a mezőgép-kereskedelemben játszik meghatározó szerepet.

harsanyizsolt

Körforgásos gazdaság - workshop

workshop

November utolsó hetében került megrendezésre az IFKA, az Archenerg Klaszter és a Tisza Koalíció közös programja, amely a Körforgásos gazdaság ‒ ipari szimbiózis címet kapta. Az eseménynek a SZTE Mérnöki Kar Mars téri épülete szolgált helyszínül.

Partnertalálkozó a skót határ közelében

A SCOBE projekt harmadik partnertalálkozója zajlott le nem messze a skót határtól Blyth-ban, Northumberland (Egyesült Királyság), 2018. október 8. és 9. között. Ezúttal az Accentuate North East Limited látta vendégül az AcrossLimits (Málta), az ArchEnerg (Magyarország), a MAICH (Görögország) és a Vea Global (Spanyolország) képviselőiből álló csapatot.

skot