Oldjuk meg problémáinkat innovációkkal!

Lehetne ez is a címe annak a „Challenge Statements” nevű, a német „Gold” minősítésű Chemie Cluster által kialakított innovatív megoldási módszertannak, amelyet az ArchEnerg Klaszter is megismerhet hamarosan. A kezdeményezés a Chemie Clusterral közös együttműködésünk során kezdődött el 2015 júniusában.

Ez egy nagyon kivételes lehetőség a klaszterünk számára, amely keretében olyan technikákat sajátíthat el, amelyek segítségével a klaszterhálózaton belüli projektproblémákhoz innovatív megoldásokat keres. Mindezt úgy, hogy összegyűjti a tagok „Challenge Statements”-eit és a piaci lehetőségek felkutatása után a problémákat lehetőség szerint innovációkkal oldja meg, ezzel elősegítve az új projektek generálását és a folyamatos innovációt a klaszteren belül.

A klaszterünk számára kifejezetten fontos a közös gondolkodás, a brainstorming a klaszterszintű problémák megoldásában. Az együttműködés lehetőséget kínál arra is, hogy nemzetközi jó gyakorlatokat (best practice) megismerhessünk és elsajátíthassunk.

Az együttműködés folytatására a nyári szünet után szeptemberben kerül sor.

challenge statements