Tony Kez szakmai előadása az SZTE GTK-n

Tony Kez, Klaszterünk kanadai kapcsolatokért felelős alelnöke - továbbá a Magyar - Kanadai Kereskedelmi Kamara alelnöke - szakmai előadást tartott „Magyarország és a globalizáció” címmel 2015.09.08.-án a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karán a mester szakos hallgatóknak. Tony előadásában kitért a kanadai vállalkozásfejlesztéssel és a kanadai – magyar vállalkozásokkal kapcsolatos együttműködési lehetőségekre is.

tony1

Kihangsúlyozta Magyarország azon előnyeit, amelyekre véleménye szerint érdemes a jövőben nagyobb hangsúlyt fektetnie az országnak. Legnagyobb előnynek a világszínvonalú magyar gasztronómiát, borokat, termálvizeket, iskolázottságot, csodálatos látnivalókat és a gazdag kultúrát emelte ki. Mindezzel összhangban a turizmus gazdasági kiaknázottságában jelentős potenciált lát.

Előadásában a vállalkozások külföldi piacra való kijutásáról is beszélt, továbbá a magyar és kanadai vállalkozások együttműködését elősegítő Kamara tevékenységéről és annak eddigi eredményeiről hallhattak a résztvevők.

Az előadás végén alelnök Úr kiemelte, hogy a Kamara hogyan tudna segíteni üzleti tapasztalataival mind Kanadában, mind Magyarországon a vállalkozásoknak. A rendezvény a hallgatók kérdéseivel zárult.

tony2

A rendezvényt Szügyi György, az ArchEnerg Klaszter Innovációs és Szervezetfejlesztési Alelnöke, valamint Magyar István, Klaszterünk Humánfejlesztési Alelnöke is megtisztelte jelenlétével.