Gömb alakú napenergia generátor

A hagyományos kinézettől eltérően egy új dizájt talált ki a Andre Broessel német építész. Az új megoldás "több levet kifacsarni a napból" elnevezést kapta.

 Andre Broessel Rawlemon nevű cége olyan ötlettel állt elő, mely lehetővé tenné, hogy egy napelem majdnem kétszer annyi energiát képes legyen kinyerni a napból. Ennek az elképzelésnek nem más az alapja mint a kör alakú napenergia generátor, mely kétszer akkora felülettel rendelkezik, azonban fele annyi területet emészt fel. A modern dizájn révén a generátor minden irányba elforgatható és ezáltal alkalmassá teszi bármely felületen történő alkalmazását. Az ötletgazdák szerint akár még elektromos autók tölötőállomásaként is lehetne használni.

beta-ray-generator

  Az első prototípus a beta.ray nevet kapta. Hybrid kollektorainak köszönhetően egyszerre képes napi szinten termál- és napenergiát átalakítani. Más előnye is van ennek a nagyszerű találmánynak. Nem csak, energiát termel, de esténként akár egy led lámpa, vagy egyéb eszköz segítségével a környezet megvilágítására is lehet használni.

sun-power-generator

 

Videó:

Forrás: http://www.alternative-energy-news.info/spherical-sun-power-generator/