Napenergiát hasznosító forgó ház

Forradalmian új találmány látott napvilágot. Ez az új találmány nem más mint a forgó ház, mely a forgó napelemekhez hasonlóan a nap mozgását követve képes egységes fotovoltaikus rendszerként energiát hasznosítani.

 A Casas em Movimento nemrég kidolgozott egy új technológiát, mely lehetővé teszi a még hatékonyabb energiahasznosítást az otthonok számára. Guilherme Silva a projekt egyik vezetője elárulta, hogy az ötlet fő célja az, hogy az épület és a környezet, melyben élünk és nap mint nap dolgozunk egy fenntartható rendszer szerves részét képezze. Guilherme azt is hozátette, hogy az ötletet a napraforgó ihlette, melynek megvalósításához 2 mozgásformát kellett figyelmbe venniük. Az egyik az épület 180 fokos elforgását, a másik pedig a fotovoltaikus rendszer forgását teszi elérhetővé, így lehetővé téve a nap állandó mozgásának a követését.

Ezzel a módszerrel egy átlagos háztartás évente akár 25.000kWh energiát is hasznosítani tud, mely körülbelül az ötszörösét jelenti egy ilyen otthon energiaigényének.

További információk ITT.