Kétoldalú klasztertalálkozó Szerbiában

Klaszterünk február közepén a szerbiai Újvidék városában vett részt egy magyar-szerb találkozón, melynek keretében menedzsment szervezetünk jelentős kapcsolati, illetve tapasztalati tőkét tudott megalapozni. Klaszterünket Dezső Máté Junior Klasztermenedzser képviselte.

2016.02.17-18-án került megrendezésre Szerbiában, Újvidék városában a klasztertalálkozó, melyen mindkét országból képviseltették magukat klaszterek, illetve kis-, és középvállalkozások. A kétnapos rendezvény kiváló lehetőséget biztosított a résztvevők számára, hogy jobban megismerhessék egymást, feltérképezzék egymás lehetőségeit, eddig elért eredményeit.

Dezső Máté Junior Klasztermenedzser klaszterünk képviseletében már az első nap alkalmával kapcsolatokra tett szert, többek között az újvidéki egyetemmel, valamint szerb energetikai klaszterrel.

rsz 03- 6180352

A második nap folyamán, a résztvevők regisztrációját követően megkezdődtek a szakmai előadások. A konferencia első részében a szerb klaszterpolitika legfontosabb képviselői számoltak be a jelenlegi helyzetükről, fejlesztési elképzeléseikről, ezt követően pedig a magyarországi vendégek tartották meg előadásaikat.

Máté megosztotta tapasztalatait a résztvevőkkel a nemzetközi minősítés kapcsán, beszélt a felkészülés legfontosabb mérföldköveiről, illetve az akkreditáció menetéről. Az utolsó és egyben legfontosabb szegmense a konferenciának a magyarországi vendégek és a szerbiai klaszterek képviselői közötti műhelymunka volt, amely keretében a résztvevők fontos szakmai tapasztalatcserét folytattak.

rsz 08-dsc 0068

A konferencia zárásaként a résztvevők aláírtak egy kezdeményzést, mely a két ország klaszterei közötti, egy jövőbeni szorosabb együttműködést hivatott megalapozni.

rsz 25-dsc 0148