A Romániai Innovatív Biomassza Green Energy Klaszter színvonalas ünnepsége

Helyi önkormányzatok, egyetemek, gazdasági társaságok és más intézmények közreműködésével hozták létre 2011-ben, 5 éve Sepsiszentgyörgyön a 'Green Energy' Romániai Innovatív Biomassza Klasztert.

Ebből az alkalomból rendezték meg a konferenciát Tusnádfürdőn, melyen számos résztvevő cég képviselője és az ESEIA (European Sustainable Energy Innovation Alliance) által támogatott egyetem, illetve kutatóközpont vett részt. A rendezvényen szó esett az értéklánc létrehozásában eddig elért sikereikről, továbbá a biomassza termeléséről és felhasználásáról.

rsz img 2055

Az egyik legújabb projektben (Biomassza-egy zöld üzlet) a Green Energy és az Oxford Research AS Norvégiai kirendeltsége vesz részt, Mindez a Norvég Alap finanszírozásával fog megvalósulni. A projekt fő célja  a helyi züld vállalatok segítségnyújtása mellett, hogy létrejöjjön egy olyan helyi fűtési rendszer, amelyet biomassza segítségével lehet majd működtetni.

Bagoly Miklós Levente a Green Energy Klaszter alelnöke kihangsúlyozta, hogy egy klaszter legnagyobb sikere a tagok bizalmának elnyerésében rejlik.

rsz img 1849

A számos ausztriai, németországi és magyarországi résztvevő között az Archenerg Klaszter nevében Dr. Bulkai Dénes fejezte ki jókívánságait az évfordulóval kapcsolatban.

rsz img 2072