Erdélyi Klaszterek Nemzetközi Konferenciája

Az Erdélyi Klaszterek Nemzetközi Találkozójának első fordulóját június. 23-24-én rendezték meg Romániában Kolozsváron. A konferencia kiváló lehetőséget nyújtott a résztvevők számára, hiszen az adott megújuló energetikai területen tevékenykedő legjobb klaszterektől, vállalatoktól tanulhattak a nyílt innovációs módszerek mikéntjeiről.

A kétnapos rendezvényen megközelítőleg 330-an vettek részt a világ minden tájáról, melyből 50-en tartottak különböző témákban beszédeket, előadásokat.

Klaszterünk képviseletében, Bulkai Dénes Elnök, Szügyi György Alelnök és Gonda András Ügyvezető urak vettek részt a B2B típusú találkozón. Alelnökünk, Szügyi György  az " Új nyersanyagok & Érkező technológiák a bútoriparba " címmel tartott színvonalas előadást. 

Mindemellett, az energiahatékonyság, az innováció és kutatás, az információs technológiák és számos egyéb más témákkal kapcsolatban is voltak előadások.

Az Erdélyi Klaszterek Nemzetközi Konferenciájának az a legfőbb célja, hogy legalább 5 gyakorlati jellegű kezdeményezést indítson, melyek más projektek sikeréhez hozzájárulva Kolozsvárt, végül Európa Innovációs fővárosává avanzsálják. A találkozó legfőbb mottója, hogy kezünkben van a megoldás egy élhetőbb, innovatív világ létrehozásához, azonban ehhez együtt kel dolgoznunk, fejlesztenünk önmagunkat, mindezt annak érdekében, hogy az emberek életét meg tudjuk változtatni és azt érezhessék, hogy ők egy "okos" város részét képezik. "Mindehhez szükséges azonban mindenkinek a hozzájárulása és az elszántsága, hogy megküzdjünk a kockázatokkal, bővítsük a látöterünket és, hogy merjünk az innovatív megoldásokat választani".

A rendezvény során már számos együttműködés megalakult, ezzel is tükrözve azt, hogy az emberek hajlandóak elindulni és tenni egy "okosabb és fenntarthatóbb" jövő érdekében.