Megalapították a Smart Solution - Okos megoldások Klasztert

A Századvég Gazdaságkutató Zrt. 2016. október 5-én konferenciát szervezett Budapesten „Fejlesztés és innováció – okos megoldások a hazai települések igényeire" címmel, amelyen klaszterünket Molnár László, vezető tanácsadónk képviselte.

 Az eseményen sor került a Smart Solutions - Okos megoldások Klaszter megalapítására, amelynek alapító tagjai bemutatták tevékenységüket és felvázolták a klaszter következő évekbeli célkitűzéseit, küldetését és jövőbeli terveit.

A Smart Solutions Klaszter legfőbb célkitűzése egy, a településfejlesztési megoldások területén élenjáró szakmai közösség létrehozása, amely az eddig megismert, jellemzően a nagyvárosok integrált fejlesztési igényeire fókuszáló smart city kezdeményezéseken túlmutató irányelvek mentén épül fel.

A Smart Solutions Klaszter küldetése, hogy a komplex nagyvárosi megoldások mellett a fenntartható fejlődés és a gazdaságélénkítés jegyében egyaránt kellő figyelmet fordítson a kisebb vidéki városok, falvak és életközösségek fejlesztési igényeinek felkutatására és ezen szükségletek magas szintű kiszolgálására.

A rendezvényt a Századvég Gazdaságkutató Zrt. részéről Pachner Róbert nyitotta meg, aki felvezette a Klaszter létrehozásának célját, hogy a Klaszter összefogjon minden olyan kezdeményezést, mely a települések fejlesztését hatékonyan szolgálja. Az eseményen előadást tartottak a jelenleg csatlakozó alapító partnerek: Lánszki Regő, az Urban PM Kft. ügyvezető igazgatója, Klotz Tamás, az SAP Hungary Kft. államigazgatási üzletfejlesztési vezetője, Egri Zsolt, a Delta Csoport üzletfejlesztési igazgatója és Lukács László, a RowanHill Global Kft. ügyvezető igazgatója, akik bemutatták azokat a szolgáltatásokat, megoldásokat, melyek az önkormányzatok, települések, városok fejlesztési érdekeit szolgálják.

IMG 1911

Forrás: http://szazadveg.hu/research/media/sajtomegjelenesek/megalakult-a-smart-solutions-okos-megoldasok-klaszter