537 Mrd Ft értékben jelent meg 10 új pályázat vállalkozásoknak a Széchenyi 2020 keretében

537 Mrd Ft értékben jelent meg 10 új pályázat vállalkozásoknak a Széchenyi 2020 keretében: Tíz új európai uniós hitel- és vissza nem térítendő támogatással kombinált hitelprogram indul, a 2017 februárjától igényelhető termékek révén összesen 537 milliárd forint uniós forráshoz juthatnak hozzá a vállalkozások az MFB-pontokon keresztül - mondta Rákossy Balázs európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár az NGM és a Magyar Fejlesztési Bank Zrt. (MFB) közös sajtótájékoztatóján.
A GINOP, illetve a Versenyképes Közép-Magyarország operatív program (VEKOP) keretében a támogatással kombinált hiteltermékeket kapacitásbővítésre, infokommunikációs fejlesztésekre, kutatás-fejlesztésre, energiahatékonysági beruházásokra és komplex élelmiszeripari beruházásokra lehet felvenni - tette hozzá Rákossy Balázs.

growing-baby-plants large

Rákossy Balázs kiemelte: a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív programban (GINOP) a pénzügyi eszközök és szolgáltatások fejlesztése címén a korábbihoz, az előző uniós ciklushoz képest több mint háromszor nagyobb összegű forrás, összesen mintegy 730 milliárd forint áll rendelkezésre.

Elmondta: a visszatérítendő forrásokhoz rendkívül kedvező feltételekkel, jellemzően 15 éves futamidővel és 0-2 százalékos kamat mellett juthatnak a vállalkozások, 10 százalék saját forrás mellett.

Bártfai-Mager Andrea, a postaügyért és a nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért felelős kormánybiztos elmondta: a kormány a gazdasági növekedés, a versenyképesség növelése és a foglalkoztatás bővítése érdekében használja fel a 2014-2020 között rendelkezésre álló európai uniós gazdaságfejlesztési forrásokat. Az MFB kiemelt figyelmet fordít a termékek fejlesztésekor arra, hogy az ország kevésbé fejlett térségeiben is gyorsan és könnyen elérhetőek legyenek a források, elősegítve a vidék felzárkózását - fűzte hozzá.

A kormánybiztos elmondta: 442 MFB-ponton érhetők el a pályázatok, de 2017-ben további 200 MFB-pontot nyitnak meg, így jövőre már közel 650 ponton várják a pályázók jelentkezését.

Forrás: MTI

A pályázatok a Széchenyi 2020 - palyazat.gov.hu, illetve elérhetőek már.

A megjelenő pályázatok részletei:

1. GINOP-1.2.3-8-3.4-16 Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása kombinált hiteltermék keretében

A támogatás rendelkezésére álló keretösszeg: 112,5 milliárd forint, melyből vissza nem térítendő támogatás: 37,5 milliárd és a hitel pedig 75 milliárd forint.

Kik vehetik igénybe: A mikro-, kis- és középvállalkozások nyújthatják be a kérelmeiket.

Kamat: 2%.

Benyújtás legkorábbi időpontja: A kérelmeket 2017. február 1-től lehet benyújtani.

Mire lehet igényelni: A támogatás új eszköz beszerzésére, ingatlan és infrastrukturális beruházásra, IT fejlesztésre és gyártási licenc, gyártási know-how beszerzésére.

2. GINOP-8.1.1-16 Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása hitelprogram

A rendelkezésre álló keretösszeg: 32 milliárd forint.

Kik vehetik igénybe: Kis-, közép- és nagyvállalatok nyújthatják be kérelmeiket.

Az igényelhető kölcsön összege: Minimum összege 100 millió forint, a maximum összeg pedig 3 milliárd forint.

Kamat: 0%.

Mire lehet igényelni: Kutatás-fejlesztési tevékenységek, innovációs tevékenységek támogatására, illetve termékek piacra viteli tevékenységének támogatására.

3. GINOP-2.1.2-8.1.4-16 Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása kombinált hiteltermék keretében

A rendelkezésre álló keretösszeg: 105 milliárd forint, melyből hitel összege 70 milliárd forint, míg a vissza nem térítendő támogatás 35 milliárd forint.

A kérelmek benyújtásának legkorábbi időpontja: A kérelmeket 2017 február 8-tól lehet benyújtani.

Kik vehetik igénybe: Mikro, kis- és középvállalkozások, illetve nagyvállalatok is.

Kamat: 2%.

Támogatható tevékenységek: A kísérleti fejlesztés, eszközbeszerzés és projektmenedzsment tevékenység, illetve a kapcsolódó szolgáltatások és infrastrukturális beruházások.

4. GINOP-3.1.2-8.2.4-16 Az infokommunikációs ágazatban működő mikro-, kis- és középvállalkozások által előállított termékek és szolgáltatások piacosításának, nemzetközi piacokra való belépésének támogatása (kombinált hitel)

A rendelkezésre álló keretösszeg: 10,1 milliárd forint, melyből vissza nem térítendő 4,5 milliárd forint és a kölcsön pedig 5,6 milliárd.

Kérelmek benyújtásának legkorábbi időpontja: 2017. január 19-től lehet benyújtani, IKT ágazatban működő gazdasági társaságoknak.

Kamat: 1%.

Mire lehet igényelni: A támogatható tevékenységek közé sorolhatóak a piaci információk beszerzése, az IKT termékek és szolgáltatások továbbfejlesztés és a piacra jutás támogatása.

5. GINOP-3.2.2-8.2.4-16 Vállalati komplex infokommunikációs és mobilfejlesztések, felhőalapú online üzleti szolgáltatások terjesztésének támogatása (kombinált hitel)

A rendelkezésre álló kertösszeg: 39,4 milliárd forint, melyből vissza nem térítendő forrás 17,5 milliárd, míg a hitel összege pedig 21,9 milliárd forint.

A kérelmek benyújtásának legkorábbi időpontja: 2019. január 19.

Kik vehetik igénybe: A mikro-, kis- és középvállalkozások pályázhatnak.

Kamat: 1%.

Két területre lehet támogatást igényelni: A vállalati komplex infokommunikációs és mobilfejlesztések, illetve a felhő alapú és egyéb online vállalati szolgáltatások terjesztése.

6. GINOP-3.2.4-8.2.4-16 Felhőalapú (IaaS, PaaS, SaaS) vállalati szolgáltatások, IKT megoldások fejlesztésének és piaci bevezetésének támogatása (kombinált hitel)

A rendelkezésre álló keretösszeg: 4,5 milliárd forint.

A kérelmek benyújtásának legkorábbi időpontja: 2017. január 19.

Kik vehetik igénybe: mikro-, kis- és középvállalkozások nyújthatják be kérelmeiket.

Kamat: 1%.

Támogatható tevékenység: A projektmenedzsment, eszközbeszerzés, projekt előkészítés, illetve szolgáltatás igénybevétele.

7.  GINOP-1.2.6-8.3.4-16 Élelmiszeripari komplex beruházások támogatása (kombinált hitel)

A rendelkezésre álló keretösszeg: 100 milliárd forint, amelyből a vissza nem térítendő támogatás keretösszege 50 milliárd Ft, a visszatérítendő pénzügyi eszköz támogatás keretösszege 50 milliárd.

Kik vehetik igénybe: Az élelmiszeripari feldolgozó ágazatban fejleszteni kívánó középvállalkozások.

A kérelmek benyújtásának legkorábbi időpontja: 2017. január 19.

Támogatható tevékenységek: Új eszköz beszerzése, megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazása, infrastrukturális és ingatlan beruházás.

8. GINOP-4.1.1-8.4.4-16 Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása (kombinált hitel)

A rendelkezésre álló keretösszeg: 91,53 milliárd, amelyből a vissza nem térítendő támogatás keretösszege: 59,45 milliárd Ft, kölcsön összege: 32,08 milliárd Ft.

A pályázók köre: Mikro-, kis-, és középvállalkozások.

Támogatási kérelmek benyújthatóak: 2017.február 8-tól.

Támogatható tevékenységek: A projekt előkészítés, energiahatékonyság javítására vonatkozó tevékenységek és a megújuló energiafelhasználás növelését célzó tevékenységek.

9. VEKOP-5.1.1-5.1.2-16 Vállalkozások megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztéseinek támogatása a közép-magyarországi régióban (kombinált hitel)

Rendelkezésre álló keretösszeg: 11,76 milliárd forint, amelyből a vissza nem térítendő támogatás összege 5,88 milliárd Ft, a kölcsön összege 5,88 milliárd Ft.

Kik vehetik igénybe: Mikro-, kis és középvállalkozások nyújthatnak be kérelmeket.

A támogatási kérelmek benyújthatóak: 2017. február 8-tól.

Támogatható tevékenységek: A projekt előkészítés, energiahatékonyság javítására vonatkozó tevékenységek és a megújuló energiafelhasználás növelését célzó tevékenységek.

10. GINOP-8.4.1/B-16 KKV energia hitel

Rendelkezésre álló keretösszeg: 30 milliárd forint.

A kölcsönt felvehetik: A mikro-, kis- és középvállalkozások.

A felvehető kölcsön összege: Minimum 1 millió Ft, maximum 1 milliárd Ft.

Kamat: 0%.

Mire lehet igényelni: Előzetes tanulmányok, beruházási tevékenységekre (ingatlanvásárlás; műtárgy, vagy épület építési, kivitelezési költségei, immateriális javakra irányuló beruházás), illetve a megvalósításhoz kapcsolódó költségek is elszámolhatóak.

Amennyiben pályázatához szakmai segítségre van szüksége keressen bennünket az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen.

SIKERES PÁLYÁZÁST KÍVÁNUNK!