Klasztertagként pályázna? Mutatjuk a legnépszerűbb pluszpontokat jelentő kiírásokat

A nemrég megjelent pályázati konstrukciók sok mikro-, kis- és középvállalkozás számára jelentik az elsődleges fejlesztési forrásokat. A pályázatok kiírói komolyan preferálják azokat a vállalkozásokat, akik nyitottak az együttműködésre, hálozatosodásra. Mint ahogy az egy korábbi rendezvényünkön is elhangzott "pluszpontot ér bizonyos uniós pályázatoknál az akkreditált klasztertagság", amely sok esetben jelentősen növelni tudja a pályázó nyerési esélyeit.

akkreditalt klaszter logoEbben a cikkünkben összeszedtük, azokat a legnépszerűbb pályázatokat, amelyeknél plusz pontot jelent, ha egy vállalkozás legalább 1 éve Akkreditált Klaszter (AK) tagja. Az elvárásból jól látszik, hogy a pályázat kiírói szeretnék, ha a szervezetek ne csak a rövidtávú haszonszerzés miatt, hanem annak hosszú távú egyéb előnyei miatt is részesei legyenek egy klaszternek és működjenek együtt más hasonló vagy komplementer iparágban tevékenységet végző szervezettel. Sokan sajnos csak a pályázatok megjelenésekor kapnak észbe, hogy bezsebeljék a pluszpontokat, így azonban biztosra vehetjük, hogy idén már elesnek ettől a lehetőségtől. Érdemes tehát abban az esetben minél előbb tagjává válni egy akkreditált klaszternek, amennyiben a vállalkozás fejlesztési tervei között szerepel, hogy uniós forrásból kívánja finanszírozni, kiegészíteni projektjeit. 

Miért az ArchEnerg Klaszter?

Az ArchEnerg Klaszter amellett, hogy már 2009 óta folyamatosan rendelkezik az Akkreditált Klaszter címmel, Magyarországon egyedüliként birtokolja a nemzetközileg elismert legmagasabb Gold fokozatot, amely akkreditáció további nemzetközi kapukat nyit meg a tagvállalatai számára.

Business-growth-2015          Forrás: http://www.incrementa.co.uk

Pályázatokat, amelyek kiemelt előnnyel járnak egy klaszter tagvállalata számára

  • GINOP 1.2.1-16 - Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése (5pont)
  • GINOP 1.2.2-16 - Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása (6 pont)
  • GINOP-1.2.3-8.3.4-16 - Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása kombinált hiteltermék keretében (5 pont)
  • GINOP-1.3.3-16 - Beszállító mikro-, kis- és középvállalkozások és beszállítói integrátorok támogatása (3 pont)
  • GINOP-2.1.4-15 - Innovációs voucher (10 pont)
  • GINOP-2.2.1-15 - K+F versenyképességi és kiválósági együttműködések (5 pont)
  • GINOP-3.1.2-8.2.4-16 - Az infokommunikációs ágazatban működő mikro-, kis- és középvállalkozások által előállított termékek és szolgáltatások piacosításának, nemzetközi piacokra való belépésének támogatása (5 pont)
  • VEKOP-1.3.1-16 - Mikro-, kis- és középvállalkozások piaci megjelenésének támogatása (10 pont)
  • VEKOP-2.2.1-16 - Versenyképességi és Kiválósági Együttműködések (5 pont)

Amennyiben a fent felsorolt pályázatok valamelyikére pályázna a jövőben klasztertagként vegye fel a kapcsolatot elérhetőségeink valamelyikén.

Telefon: +36 30 461 9769

Email: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.