Újabb nemzetközi hálózattal bővül az ArchEnerg Klaszter partneri köre

A nemzetköziesedés kiemelt prioritással szerepel az ArchEnerg Klaszter életében, jelzi ezt az is, hogy az utóbbi 2 évben többtucat nemzetközi rendezvényen és szakmai eseményen jártunk, amelyeken folyamatosan igyekszünk többek között a legjelentősebb európai szervezetekkel és hálózatokkal is szoros kapcsolatot kialakítani. Ennek eredményeként került látókörünkbe az ERRIN.

errin logo new 0

Mi az az ERRIN?

A 2001-ben alapított ERRIN (European Regions Research and Innovation Network) egy brüsszeli székhelyű szervezet több, mint 120 regionális taggal. A hálózat célja, hogy elősegítse a tagjai közötti tapasztalatcserét, különös tekintettel a közös K+F+I témájú projektekre. Tevékenységével az ERRIN hozzá kíván járulni az Európa 2020 stratégiai céljainak teljesüléséhez, valamint az Innovatív Unió keretében az Intelligens Szakosodási Stratégia (S3) fejlesztéséhez.

Az ArchEnerg Klaszter az utóbbi időben nagy erőfeszítéseket tett annak érdekében, hogy megismerje az ERRIN működését és a hálózat tevékenységét, valamint azonosítsa azokat a területeket, amelyek hasznosak lehetnek a tagok számára. A hálózathoz való csatlakozás révén a klaszter közvetett módon hozzá tudna járulni a tagvállalkozások versenyképességéhez és nemzetközi kapcsolatrendszerük bővítéséhez. Ennek érdekében 2017. április 26-án Brüsszelben, egy energetikai témájú szakmai munkacsoport találkozóján vettünk részt és kapcsolódtunk be a ERINN tagokkal a közös munkába.

Az Energy Working Group meeting napirendi pontjai a következők voltak:

1. AVAESEN Klaszter bemutatkozása

2. Horizon Prize pályázat

3. Overview on the event: Getting ready for new H2020 Work Programmes (2018-2020)

4. Climate Street projekt

5. SINTEF Brokerage event on Bioenergy

A munkacsoport következő eseménye május 21-22-én várható, ahol az Európai Unió következő két év pályázati kiírásait tartalmazó, az energetika területét érintő munkaprogramja kerül terítékre.

AVAESEN Klaszter bemutatkozás