Minden eddiginél több résztvevő látogatott el a Negyedik Magyarország Barátai Konferenciára

Az Alapítvány híd a Kárpát-medence és a Diaszpóra magyarsága között. Küldetése, hogy Magyarország eseményeiről és a magyarok eredményeiről értékközpontú, de pártatlan tájékoztatást nyújtson. Tagjai a világban élő, sikeres és a magyar kultúrát szerető, jelentős külföldön élő magyarok és külföldiek. Alapítványunk folyamatosan növekvő létszámú közösségének segítségével a Magyarországról és a magyarokról a világban kialakult képet kívánja teljesebbé, korrektebbé tenni. Az Alapítvány által kiadott Hungary Today és Ungarn Heute hírportálok a Magyarország iránt érdeklődő külföldi személyek számára nyújtanak napról napra információkat.

A Magyarország Barátai Alapítvány szervezésében megvalósuló világtalálkozó résztvevőit a Sándor-palotában fogadta Áder János köztársasági elnök. Klaszterünket Tony Kez, alelnökünk képviselte a neves eseményen. A találkozón a magyar tudományról, művészetekről és sportról, valamint a magyar kisebbségekről tartottak kerekasztal-beszélgetéseket. Előadást tartott a magyar politikai- és közélet jeles szereplői. A két kulturális műsorban először a Fölszállott a páva című népzenei tehetségkutató ifjú tehetségei mutatták meg tudásukat, a szombat esti koncert Kodály Zoltánnak állított emléket.

A Magyarország Barátai Alapítvány a negyedik Magyarország Barátai Konferencián osztotta ki először a Magyarország Barátja Díjat. A díjazottak: Reinhard Olt újságíró, Lipták Béla, az Amerikai Magyar Lobbi vezetője, valamint az Amerikai Magyar Szövetség szervezete.

„Meet your ambassador" programunk keretében a találkozón részt vevő amerikai, brit és kanadai állampolgárokat fogadja David Kostelancik ideiglenes ügyvivő, Iain Lindsay nagykövet és Isabelle Poupart nagykövet asszony. Németországból érkezett vendégeink is látogatást tettek a Német Nagykövetségen, ahol Rolf Moormann másodtitkár fogadta őket.

A Negyedik Magyarország Barátai Konferencia a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságának támogatásával jött létre.

 

Forrás: http://friendsofhungary.hu