A kazahsztáni expó jó lehetőség a magyar energetika fejlődésére

A kazah fővárosban megrendezett eseményen, amelynek fő témája a jövő energiája, a szén-dioxid-kibocsátás csökkentése, valamint az energia­hatékonyság, hazánk is részt vesz.

Expo2017

Június 10-én, szombaton kezdetét vette Asztanában az energetikai szak-világkiállítás. A kiállítás célja, hogy összegyűjtse a világ vezető szakembereit, és megvitassa A Jövő Energiájának koncepcióját, ami egyúttal a kiállítás fő témája is, azaz azokat a technológiákat, amelyek megújuló energiaforrásokból állítanak elő energiát. Az asztanai világkiállításra kiutazó szakértők nem csak a zöld energia megteremtésének különböző módjait vitatják meg, hanem a fejlődő országok problémás kérdéseit is, hogy megtalálják a mindenkinek megfelelő megoldást.

„Az asztanai világkiállítás hazánknak fontos lehetőség arra, hogy bemutassuk a jövő energiájához kapcsolódó megoldásainkat, bepillantást adjunk innovációs sokoldalúságunkból, különösen a mezőgazdaság, az agráripar, az energetika, az építőipar, a mérnöki szolgáltatások, valamint a gép- és járműipar és a turizmus területén.” – mondta Varga Mihály köszöntő üzenetében.
A több mint 400 négyzetméteres Magyar Pavilon koncepciójának középpontjában a napenergia, mint az egyik legfontosabb megújulóenergia-forrás, illetve az ezt az energiát hatékonyan felhasználó növényt szimbolizáló Élet Fája áll.

hunpavillonkazexpo

Kép forrása: www.astanaexpo2017.hu

Az expón való megjelenésre olyan magyar vállalatok kaptak lehetőséget, amelyek előremutató megoldásokat kínálnak, tevékenységük megfelel a kiállítás központi témájának, valamint jelentős eredményeket értek el a kutatás-fejlesztés és az innováció területén. A kiállítók közül az MVM Magyar Villamos Művek és a Mol a szén-dioxid-kibocsátás csökkentése és a megújuló energia témakörében mutatja be a legújabb megoldásokat. A rendezvényen egy magyar startup, a Platio napelemes térburkolata is helyet kapott, amely részben városi hulladék felhasználásával készül, és képes egyebek mellett a napenergia-hasznosításra.

Június 10-től szeptember 10-ig tart az energetikai szak-világkiállítás, amin több mint 100 ország vesz részt kiállítóként, a rendezvényre ötmillió látogatót várnak.

További információ Magyar Pavilonról, és az Expóról itt érhető el.

 

Forrás: www.magyaridok.hu ; www.astanaexpo2017.hu