Betekintés az ERRIN Hálózatába

errin logo new 0

Tender Network Zrt. és az ArchEnerg Klaszter közös szervezésében került sor 2017. szeptember 29-én Budapesten az ERRIN nemzetközi hálózatával kapcsolatos tájékoztatóra.

Ruszanov Anett, az ERRIN képviseletében bemutatta a jelenleg 136 tagot tömörítő, közvetlen Brüsszeli székhelyű szervezetet, amelynek célja, hogy európai uniós források lehívásában nyújtson segítséget innováció, valamint kutatás és fejlesztés területén. Az ERRIN (European Regions Research and Innovation Network) speciális networking platformmal rendelkezik, ahol a tagok kapcsolatba léphetnek egymással és partnerségeket alakíthatnak ki. A tagokat 15 tematikus munkacsoportba szervezik, amely lehetőséget kínál, hogy a résztvevők célzottan részt vegyenek munkacsoporti üléseken és nemzetközi eseményeken, továbbá szert tegyenek új, nemzetközi kapcsolatokra.

ERRIN working group

Klaszterünk Magyarországról az elsők között csatlakozott a brüsszeli alapú platformhoz, amely eredményeképpen 2017. október 2-án Szügyi György, szervezetfejlesztési és innovációs alelnökünk bemutatta Klaszterünket az ERRIN Energy & Climate Change munkacsoport tagjainak.

20171002 161329

ERRIN Energy Working Group meeting (Brüsszel)

A bemutatkozást követően egyértelműen kiderült, hogy Klaszterünk unikálisnak számít az ERRIN-en belül, mivel hasonló fókuszterületekkel nincs más tag a régióból. Ezen felül számos új nemzetközi kapcsolatra szert tettünk és megismerhettük az ERRIN Energy & Climate Change munkacsoportjának vezető képviselőit.