Better Places for People konferencia a zöld és élhető épített környezetért

A HuGBC, mint az egyetlen, a zöldépítés ügyét felkaroló nonprofit szakmai szervezet október 26-án rendezi meg éves nagykonferenciáját Budapesten „BETTER PLACES FOR PEOPLE- A zöld és élhető épített környezetért” címmel.

 Egy nap a környezettudatos, ugyanakkor az emberek jólétét figyelembe vevő építészet, városnegyed-fejlesztés és otthonteremtés témakörében. Építészet-tervezőket, szakági mérnököket, ingatlanfejlesztőket, épületfenntartókat, üzemeltetőket, önkormányzatokat és zöldépítéssel foglalkozó szakembereket várnak hazai és nemzetközi előadásokkal.

better placesKép forrása: HuGBC.hu

Helyszín: Jarl konferenciaterem, Kinnarps House (1133 Budapest, Váci út 92.)

A konferencián angolul és magyarul is hangoznak el előadások, mindkét nyelvről szinkrontolmácsolással. MÉK kredit: 3 pont (épületbejárással)

A konferencián olyan tervekről, elvekről, gyakorlatokról és megvalósult projektekről beszélnek hazai és külföldi szakemberek az előadásaikban, amelyek nemcsak zöldek, hanem egészségesebb, boldogabb és nagyobb teljesítményre ösztönző életteret nyújtanak az embereknek.

Három blokkra bontották a napot:

1. Zöld és élhető városnegyedek – melynek házigazdásja Beleznay Éva, a HuGBC alelnöke;
2. Zöld és élhetőbb munkahelyek (irodák, kereskedelmi egységek, ipari épületek)  – mely blokkot Baross Pál, a HuGBC korábbi elnöke , ingatlanfejlesztő vezeti és a
3. Zöld és  egészséges otthonok – melynek Szentesi mária, a HuGBC elnökségi tagja, műszaki és termékfejlesztési vezető lesz a házigazdája.

A hallgatóságnak minden blokk végén lehetősége lesz kérdéseket feltenni az előadóknak, hogy párbeszéd alakulhasson ki a zöld építés ügyének előmozdítására.

További információ és regisztráció ezen a linken.

Forrás: http://www.hugbc.hu