Az ArchEnerg Klaszter ismét elnyerte az Akkreditált Klaszter Cím minősítést

Az ArchEnerg Klaszter ismételten elnyerte az Akkreditált Klaszter Címet, köszönhetően a 2017. februárjában beadott pályázatunk sikeres elbírálásának. A Címmel és a hozzá tartozó jogosítványokkal 2019.06.02.-ig rendelkezik a Klaszter.

AIK-2017-2019

Mi szükséges ahhoz, hogy egy klaszter akkreditált legyen?

  • Aktív, együttműködésre kész, közös célokért tenni akaró, közös projekteken dolgozó Klasztertagság
  • a klasztertagok elkötelezett, proaktív munkája
  • az ArchEnerg menedzsment szervezetének aktív és támogató munkája

Mindezek mellett egy „jól" és sikeresen működő klaszterhez minden szereplő részéről kell a nyitottság a tapasztalatok és a tudás megosztására, rugalmasság, kreativitás, fejlődni akarás, a bizalom, tagok belső kohéziója és természetesen elengedhetetlen a rengeteg befektetett energia, amely várhatóan rövidebb vagy hosszabb távon, de megtérül.

Milyen jogosítványokkal bír az akkreditált klaszter, ill. a klasztertagoknak milyen előnye származik ebből?

  • A klasztertagok az alábbi GINOP keretében benyújtott támogatási kérelmük értékelésekor előnyökben részesülhetnek, plusz pontokat jelent számukra az akkreditált klasztertagság.
  • A klaszter menedzsment szervezet jogosultságot kap akkreditált klaszterek számára kiírt pályázatokon való részvételre. (pl. GINOP-1.3.2-15 sz. pályázat)
  • Az Akkreditált Klaszter Cím nemcsak Magyarországon jelent elismertséget, de nemzetközi viszonylatban elismert „brand", mely a külföldi partnerek klaszterünkkel való együttműködési hajlandóságában, közös projektekben, közös pályázatokban való részvételi lehetőségekben mutatkozik meg.

 

 

IMG 5922

Rákossy Balázs, európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár köszönti a 25 akkreditált klaszter képviselőit

IMG 6013

Rákossy Balázs, európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár (balra) és Dezső Máté, az ArchEnerg Klaszter klasztermenedzsere (jobbra)