Műhelybeszélgetés a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem kormányzási műhelybeszélgetést tartott. David Newman, a Ben Gurion Egyetem professzora egy és fél órás előadásában kifejtette a témával kapcsolatos gondolatait és tapasztalatait.

DSC05451

A KÖFOP-2.1.2-VEKOP-15-2016-00001 számú kiemelt projektje keretében a Nemzeti Közszolgálati Egyetem és a Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő Szolgálata a határon átnyúló területi kormányzás (cross-border territorial governance) témájában jövő tavaszig tartó műhelysorozatot szervez. A találkozókon a szakterület legnevesebb nemzetközi szakemberei tartanak előadásokat.

Az integrálódó Európai Unió és a határon átívelő együttműködések felértékelődő szerepe jelentős gazdasági, szociális és politikai hatásokat és mellékhatásokat idéznek elő a kontinens területén, amelyek számottevően befolyásolják a határövezetek mindennapjait és kilátásait. A határon átívelő együttműködés kutatása és vizsgálata kulcsfontosságú területként jelenik meg a 21. század elején, mely elsőrangú témája a kormányzási műhelybeszélgetések sorozatának.

David Newman, az izraeli Ben Gurion Egyetem professzora számos országban tart előadásokat geopolitikával kapcsolatos témákban, emellett ő szerkeszti az akadémiai folyóiratot is.

A műhelybeszélgetés végén a résztvevők feltehették kérdéseiket, amelyekre a brit szakértő készségesen válaszolt.

DSC05444DSC05452DSC05458DSC05459