COSMENERG4i-s találkozón vett részt klaszterünk Brassóban

Öt közép- és kelet-európai klaszter (magyar, román, német, lengyel, szerb) találkozott március 12. és 16. között a COSMENERG4i megújuló energiaforrásokkal foglalkozó globális klaszterek és környezettechnológiák brassói konferenciáján.

brasso4

Klaszterünket Dr. Bulkai Dénes, Dr. Nagy Csaba, Gonda András és Ramón Vivanco Mugarra képviselte.

A partnerség a „Clusters Go International” projektnek köszönhetően valósulhat meg. A projekt célja hosszú távú kapcsolatok létrehozása Közép- és Kelet-Európában, valamint a jövőben új piacok tervezése Közel-Keleten és Délkelet-Ázsiában. A pályázat tevékenységeinek köszönhetően a partnerek együttműködési megállapodásokat kötnek, és üzleti kapcsolatokat alakítanak ki a célországok érintett feleivel, beleértbe a kormányzati szerveket, az üzleti közvetítőket, illetve más klasztereket, amelyek a megújuló energia és a környezeti technológiák területén működnek. A klaszterek a projekt tevékenységeinek legfőbb érintettjei, akik részt vesznek üzleti találkozókon és nemzetközi kapcsolatok építésében vállalnak szerepet a célterületeken. A tagok számára csúcsminőségű eszközöket és szolgáltatásokat is teremtenek, köztük egy online hálózatépítési és üzleti platformot.

A megújuló energiaforrások és a környezetvédelmi technológiák területén más klaszterek is csatlakozhatnak a jövőben COSMENERG-4i-hez.

brassobrasso1brasso2brasso3