Innovatív építőipari megoldásokkal ismerkedtek meg klaszterünk képviselői

campus-mtz

2018. március 27-28 között klaszterünk képviselői szakmai látogatást tettek a Mindeni Egyetemen és Technológia Központjában (Mindener Technologie Zentrum), ahol német mérnök kollégák bemutattak több, a legújabb trendeknek megfelelően épülő energiahatékony épületkomplexumot és a jövőbeli együttműködési lehetőségekről is tárgyaltak a felek.

Klaszterünk Harkai Kálmán, német kapcsolatokért felelős alelnökünk segítségével találkozott Uwe Schreiner-rel és Johannes Weinig professzorokkal, akik bemutatták az általuk kifejlesztett innovatív építőipari technológiákat és alapanyagokat. Innovatív megoldásaik olyannyira nagy népszerűségnek örvendenek, hogy megalkották a BinBau Szövetséget, amely olyan ipari vállalkozásokat és oktatási intézményeket tömörít, akik felelősen gondolkodnak a jelen és jövő épületei iránt.

IMG 1753

Az ArchEnerg Klaszter és a BinBau Szövetség képviselői megállapodtak abban, hogy kedvezőnek tartják az egymással való kooperációt a jövőre nézve és erőfeszítéseket tesznek annak érdekében, hogy mindkét fél előnyös, hosszú távú partnerkapcsolatra tegyen szert. A közeljövőben az ArchEnerg Klaszter belép a BIN-BAU szakmai egyesületébe, illetve a BIN-BAU az ArchEnerg Klaszterbe és a partneri együttműködés részleteit egy mindkét fél által aláírt együttműködési megállapodásban rögzítik.

Uwe Schreiner segítségével a klaszter munkatársai ellátogattak három építkezési helyszínre (családi ház, új épitkezés helyszínén vasbeton falakat öntő berendezés, valamint időskorúak közösségi lakótelepe), ahol Schreiner úr bemutatta a felhasznált építőipari alapanyagokat, technológiákat és körbevezette az érdeklődőket az épületekben. A klaszter munkatársai megismerték a legújabb építőipari megoldásokat és rengeteg szakmai tapasztalattal távoztak.

IMG 1788

Immobil Mobil 2050, a jövő háza már most épül

IMG 1808

Falak "öntése" a WandModulToaster segítségével
Nézze meg videón! >> VIDEO

IMG 1809

56 lakásos időskorúak közösségi lakótelepe, amely 10 hónap alatt épült fel 7 munkással a fenti technológia segítségével