Smart Home konferencián képviselte klaszterünket Fritz Péter

Standard követelmények, egyedi igények, intelligens épület, most légy okos házépítés! címmel tartott előadást Fritz Péter épületgépész mérnök a pócsmegyeri Smart Home konferencián.

fritzpeter

Fritz Péter klaszterünk képviseletében vett részt a rendezvényen. Az épületgépész mérnök mottója nem más, mint szeretem a rendet magam körül.

A pócsmegyeri Inkubátorház a VG3 Consultinggal karöltve, rendszeresen szervez rendezvényeket, melyek célja az üzleti, piaci ismeretek bővítése kisvállalkozásoknak és startupoknak. Külön hangsúlyt fektetnek a kapcsolatépítésre és arra, hogy a vállalkozók és vállalkozni vágyók találkozzanak potenciális stratégiai partnerekkel, jövőbeli ügyfelekkel, működésüket támogató szakértőkkel.

- A Smart Home Konferencia programját olvasva kétségek merültek fel bennem. Maga az építés kezdve a tervezéstől a kivitelezésig, egy igen összetett és bonyolult folyamat. Évszázadok alatt kialakult ökölszabályok, standard követelmények, műszaki előírások, jogszabályok és szabványok, klasszikus ismeretek, új technológiák, anyagok, szerkezetek, az egyik oldalon, egyedi igények és meg sem fogalmazott elvárások a másik oldalon - nyilatkozta Fritz Péter.

A múlt hét pénteken megrendezett eseményt tematikusan a smart home rendszerek köré építették a szervezők. Nemcsak technológiai oldalról kívánták megközelíteni a témát, hangsúlyt fektettek az okos otthon rendszerek piaci megítélésére is, így különös tekintettel arra, hogy miként látják különböző szektorok képviselői a kérdéskört.

- Biztonság, környezet és energiatudatosság, költséghatékonyság és innováció. Szakmai hiányosságok, összehangolatlanság, hiánygazdaság és intelligens épület. Megannyi egymást feltételező, ugyanakkor kizáró elem. Erre mondja az ember, hogy most légy okos, Domokos! De, maga a Domokos szó is játékos, mert benne van a szláv nyelvekben házat jelentő DOM és az okos is. Így alakult ki az előadásom címe, amire a nagyon rövid válasz nem lehet más, mint, ha okos házakat akarunk készíteni, akkor maga a teljes építési folyamatnak is annak kell lennie! - fogalmazott Fritz Péter.