Kölni konferencia az ipari kenderről

Klaszterünk is részt vett júniusban a világszínvonalú rendezvényen.

hempconference

A Nova-Institut GmbH az Európai Ipari Kender Szövetséggel (EIHA) együttműködve 15. alkalommal rendezett nemzetközi konferenciát, ahova mintegy 340 kenderszakértő érkezett 41 országból. A világ legnagyobb ipari konferenciáját és kiállítását június 12. és 13. között szervezték meg Kölnben. 

A „2018. évi kendertermék” innovációs díjra 40 terméket neveztek és kilencet jelöltek. A három nyertest rövid bemutatók után a jelenlévők választották ki. A győztesek Hollandiából, Romániából, valamint Németországból származnak, és példát mutatnak a kendertermékek széles választékára.

Az elmúlt hat évben a kendertermesztés több, mint az ötszörösére nőtt Európában. Az ipari kendert Kanadához hasonlóan már az USA-ban is lehet hivatalosan termeszteni. Kínában komoly erőfeszítéseket tesznek annak érdekében, hogy a textiliparban ismét fontos szerepet töltsön be a kenderrost.

Első alkalommal az Egyesült Államokból, Kanadából, Indiából, Kínából és Ausztráliából, illetve Európából is érkeztek Kölnbe kenderrel foglalkozó egyesületek, hogy megvitassák a piaci akadályokat és a növekedési stratégiákat.