HU EN

88. Újvidéki Nemzetközi Vásár-Archenerg Cluster

88. Újvidéki Nemzetközi Vásár-Archenerg Cluster
2021. szeptember 21-én, kedden klaszterünk részt vett a A 88. Újvidéki Nemzetközi Mezőgazdasági Vásár keretében megrendezésre kerülő B2B tárgyalásokkal egybekötött konferencián. Ahol az Archenerg klaszter bemutatta a nemzetközi projektjeit köztük a Smartenergy projektet.

A rendezvény célja a magyar és szerb-magyar cégek megismerése és versenyképességük növelése, együttműködésük elősegítése volt.
A rendezvényen a szerb-magyar gazdasági együttműködés keretében folyó és innovatív kutatásokat és fejlesztéseket mutatták be.

Nagyon sok cég képviseltette magát a mezőgazdasággal és a fenntartható fejlődéssel kapcsolatos gépipari, IKT és energiaszektorból.

Az Archenerg Klaszter bemutatta a Smartenergy projektet a rendezvényen, amelyet angolul Antony Kez képviselt.

A Smartenergy projekt magyar és szerb cégeknek egyaránt lehetőséget biztosít az Európai Unió más országainak szereplőivel (Italy-Clever Cluster (envipark), Belgaflux50, Tweed Cluster, Francia-Minalogic, Tenerrdis) való együttműködésre és missziókban való részvételre.

Az esemény 14:00 – 17:00 óráig tartott. A megnyitó eseményt követően került sor a szakmai előadásokra.

Molnár Károly, az UBM Feed Zrt. export menedzsere "Az ipari ágazat kihívásai és perspektívái a balkáni régióban" témában adott elő.

Sándorfy András, a Marton Genetics cégcsoport ügyvezető igazgatójának előadása a "alkalmazkodás a változó klimatikus körülményekhez, digitális megoldásokkal is" volt.

Patinszki Judit, az AlphaVet Kft. export menedzsere "A növényvédelmi lehetőségei természetes készítményekkel" témájáról beszélt.

Klaszerünk alelnöke, Tony Kez is lehetőséget kapott előadni, így szemléltette az Archenerg Klaszter által a vállalkozásoknak nyújtott lehetőségeket, és bemutatta az ipari kenderben rejlő nagy fokú potenciált.

Végezetül Dr. Maja Timotijević, a Kompanija Mezőgazdasági Szövetkezet igazgatója bemutatta, hogy Szerbiában hogyan zajlik az ipari kender termesztése és feldolgozása.

A felmerülő kérdések megválaszolása után következtek a B2B típusú üzleti tárgyalások, mely során kapcsolatokat alakítottak ki a résztvevők.

 
Az asztalnál Tony Kez, az ArchEnerg Klasztertől

 

Vissza
Pályázatok
© IntroWeb | 2019 - Weboldal készítés, SEO