Menedzsment bemutatása
Elnök

Prof. Dr. Bíró István
 

A Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karának dékánja és a gépészeti intézet vezetője. Elismert tudós, az agrár-műszaki tudományok doktora, a Magyar Tudományos Akadémia- és sok más szervezet tagja, illetve vezetőségi tagja. Oktatói és kutatásszervezési munkája mellett komoly lépéseket tesz a vállalati kapcsolatok fejlesztésére.

 

 

Ügyvezető, Klasztermenedzser

Gonda András
 

Diplomás gazdasági mérnök. 25 éves szakmai tapasztalattal rendelkezik a MOL-nál. Az Algyő Fejlődéséért Alapítvány Tanácsadó Testületének elnöke. A Magyar Kender Szövetség tagja. 2006 óta a SolarTech Kft. ügyvezető igazgatója, amelynek feladata az ArchEnerg Nemzetközi Megújuló Energetikai és Építőipari Innovációs Klaszter menedzsmentje.

 

Területfejlesztési ügyekért felelős alelnök

 

 

Dr. Nagy Gyula

A Szegedi Tudományegyetem adjunktusa, szakterülete a társadalomföldrajz. A Magyar Földrajzi Társaság és a Magyar Urbanisztikai Társaság tagja. Számos hazai és nemzetközi kutatásban vett részt, ezeknek a fókuszában az urbanisztika, településfejlesztés, társadalmi igazságosság, terület- és településfejlesztés áll.

 

Nemzetközi ügyekért felelős alelnök

Anthony Kez

Az angliai Cambridge egyetemen szerzett mérnöki diplomát, tanulmányait Montreálban folytatta a közgazdaságtan területén. 2009 óta a Kanadai Magyar Kereskedelmi Kamara alelnöke. A québeci kormány kereskedelmi delegációjának az összekötője, a magyar és kanadai üzleti partnerek között közvetít. Az MMCT Holdings International Inc. alapítója és vezérigazgatója.

 

Technológiai kooperációs ügyekért felelős alelnök

Fenyvesi László

Diplomás gépészmérnök és külgazdasági szakember. A Magyar Mérnöki Kamara tagja, több szakmai területen vizsgaelnöki megbízásokat lát el. A Kereskedelmi és Iparkamara Békés Megyei Szervezetének Innovációs Bizottságában tölt be vezető tisztséget. Több évtizednyi mérnöki háttérrel rendelkezik, 2010-től pedig a Sárrét Metál Klaszter Akkreditált Innovációs Klaszter menedzsereként is tevékenykedik.

 

Pályázati-és finanszírozási ügyekért felelős alelnök

Dr. Hajnalka Zsolt

Külgazdaság szakon végzett a Közgazdaságtudományi Egyetemen, ezt követően a Világgazdasági Tanszékén dolgozott. 27 éves banki tapasztalatot szerzett az MKB Banknál, foglalkozási területe a Nemzetközi Bankkapcsolatok volt. Tagja a Magyar Hidrogén Szövetségnek, az Akkumulátor Szövetségnek és a DUIHK-nak is.

  

Energetikai ügyekért felelős alelnök

Fritz Péter

A Budapesti Műszaki Egyetemen okleveles épületgépész- és fűtés, - távfűtés szakmérnök végzettséget szerzett. Csongrád megyei Tanács Építőipari Vállalat hódmezővásárhelyi megbízott igazgatója volt. Lakásügyi Kormányzati Megbízott Iroda műszaki főtanácsadójaként tevékenykedett. Az Országos Lakás, - és Építésügyi Hivatal szakmai főtanácsadója volt.

 

Az Archenerg Klaszter örökös tiszteletbeli elnöke

Dr. Bulkai Dénes

 

Vissza