Hírek/események
The Buildings Show építőipari kiállítás beszámoló, Kanadában az ICBUILD projekt keretében – interjú Márkus Lőrinccel
Az Archenerg Klaszter segítségével, az ICBUILD projekt keretén belül Márkus Lőrinc, az Ambisza Kft képviselőjeként kiutazott Kanadába, Torontóba, a The Buildings Show nevű építőipari kiállításra. A kiállítás mellett egy izgalmas workshopon is részt vett, ahol a projektben részt vevő cégek ismerkedhettek meg egymással. Márkus Lőrincet élményeiről és a megvalósult projektről kérdeztük.
Drónos felmérés az okos várostervezéshez – jövőbe mutató előadások az SZTE Mérnöki Karán
A Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kara adott otthont a „Drónos felmérés az okos várostervezéshez” címet viselő rendezvénynek. Az Archenerg Klaszter és az SZTE képviselői érdekes információkat nyújtottak az épületek energiahatékonyságának javításához és a környezetbarát tervezéshez.
ESEMÉNY 2024.02.06- Drón technológia az építészetben
az ArchEnerg Klaszter és az SZTE Mérnöki Kar által szervezett szakmai programra: “Drónos felmérés az okos várostervezéshez”
Drónos felmérés az okos várostervezéshez
Február 6-án a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kara ad otthont a „Drónos felmérés az okos várostervezéshez” címet viselő innovatív rendezvénynek. Az Archenerg Klaszter és a Szegedi Tudományegyetem képviselői információkat nyújtanak az épületek energiahatékonyságának javításához és a környezetbarát tervezéshez.
Klasztermenedzser találkozó
Mozgalmas hét áll mögöttünk, mert a januárt a szokásos Klasztermenedzser találkozóval zártuk
Kihirdették az NKFI Alap 2024-es Programstratégiáját
A Nemzeti Tudománypolitikai Tanács véleményének kikérését követően a Kulturális és Innovációs Minisztérium kihirdette a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap (NKFI Alap) 2024. évi Programstratégiáját. A Startégiát Csák János kulturális és innovációs miniszter jelentette be.
Webinárium - Tajvan
Megkezdődött a tervezés és közös munka.
Elektromos autó finanszírozását támogató pályázat
Megjelent a vállalkozások tisztán elektromos autó finanszírozását támogató pályázat.
További hírek