Hírek/események
Tesztvezetés, fenntarthatóság, kerekasztal-beszélgetés az e-Mobilitás napon és elektromos autó találkozón
E-Mobilitás napon és elektromos autó találkozón mindent megtudhattak az érdeklődők az
elektromos autók világáról és az e-mobilitásról. Az Európai Mobilitási Héthez kötődő program
szombaton 11 órától várta az érdeklődőket az algyői Levendula Hotel parkjában. A programot
kerekasztal beszélgetés is színesítette, ahol részt vett Magyarósi Csaba, az SZTE alumnusa, hazánk
egyik leghíresebb vloggere, és Dr. Nagy Gyula, a Szegedi Tudományegyetem Gazdaság- és
Társadalomföldrajz Tanszék adjunktusa.
Így védheted meg a napelemeket a jégesőtől
Az itthon is mind gyakoribb szélsőséges időjárási események, például a jégesők növekvő kockázatot jelentenek a napelemes rendszerekre. Bár bizonyos mértékig ellenállóak, és van rájuk garancia, egyre inkább egyéb kockázatkezelési megoldások is szükségesek.
Egyre többen és egyre hosszabb utakra használnak elektromos autót
Bár a legtöbben helyi, lakás-óvoda-iskola-munkahely közötti közlekedésre használják hétköznapokon elektromos autójukat, átlagosan 70-100 kilométert megtéve egy nap, a Jövő Mobilitása Szövetség adatai szerint egyre többen hosszabb, külföldi utakra is elindulnak velük.
Pár év alatt újra megfeleződhet a napenergia ára
Az elmúlt évtizedben drámai mértékben csökkent a nap- és szélenergia előállításának költsége, ami után felmerül a kérdés, meddig folytatódhat a klímacélok eléréséhez nélkülözhetetlen kedvező trend.
The Future of Biogas Europe Summit 2023
Hét sikeres évet követően az ACI örömmel jelenti be a 8. Future of Biogas Europe 2023 csúcstalálkozót, amelyre 2023. november 22-én és 23-án kerül sor Amszterdamban, Hollandiában.
E-Mobilitás Nap és elektromos autó találkozó - Magyarósi Csabával
Szeptember az Elektromos Járművek, az e-mobilitás ünnepe. Ebből az alkalomból az Archenerg Klaszter, mint az esemény egyik fő támogatója 2023. szeptember 23-án 11-órai kezdettel a Levendula Hotel parkjába (6750 Algyő, Téglás utca 151.) e-Mobilitás Nap és elektromos autó találkozóra hívja a klaszter tagjait és minden érdeklődőt. A rendezvény ingyenes.
Az ENSZ az építőipar karbonsemlegesítését szorgalmazza
Az építőipar felel a világ üveghatásúgáz-kibocsátásának 37 százalékáért, így annak karbonsemlegesítését szorgalmazta az ENSZ. A szervezet szerint az ágazatnak kevesebb betonból és több biomasszából vagy újrahasznosított anyagból készült alapanyagot kell használnia, ez ugyanis az iparág karbonsemlegesítésének elemi feltétele.
Jövőbeli üzleti lehetőségek
A Greenerg-pro és az ICBUILD projekt keretein belül a következő üzleti lehetőségekhez, nemzetköziesítési missziókhoz csatlakozhat, az utazásokhoz részben vagy egészben támogatás biztosított.
Lantos Csaba hétvégén jelentette be, hogy évesről havi elszámolásra állnak át. - Új részletszabályok a napelemkere vonatkozóan
Az elmúlt hétvégén a kormányzó pártok éves nagy sajtónyilvános eseményén, a Tranziton, Lantos Csaba energiaügyi miniszter bejelentette, hogy az otthoni inverter tulajdonosok az eddigi éves szaldó-elszámolásról jövő év január elsejével havira fognak átállni.
További hírek