HU EN

A Saint-Gobain mérnökei 3D-s nyomtatóval építettek házat

A Saint-Gobain mérnökei 3D-s nyomtatóval építettek házat
A Saint-Gobain Hungary Kft. pilisvörösvári székhelyén edukációs központot hoztak létre, amely a hazai és a nemzetközi szakmai képzéseknek és találkozóknak ad otthont. A csütörtöki intézményavatón a 3D-s nyomtatóval történő házépítés hazai bemutatója volt.

A csütörtökön átadott Saint-Gobain Akadémia alapterülete közel 550 négyzetméter, egy tágas aulával, két elméleti és egy gyakorlati teremmel, valamint a kapcsolódó helyiségekkel. 

Magyarországon ipari körülmények között itt először volt látható a 3D-s nyomtatás háznyomtatás. A falak nagy szilárdságú habarccsal készülnek. A technológiának a fejlesztését már 15 évvel ezelőtt kezdték a Saint Gobainnél. Az első 3D-s nyomtatóval készült épület három évvel ezelőtt, Hollandiában készült, amit a mai napig használnak.

Ez egy korszerű, egyszintes épület, amelynek a falait nyomtatták, majd aztán a helyszínen összeállították. Az épület minden hőtechnikai követelménynek megfelel.

Piros Attila, a cég magyarországi vezérigazgatója elmondta, hogy azóta már többszintes épületet is nyomtattak. Elkészültek a nyomtatók hordozható változatai, egy ilyet mutattak be csütörtökön Pilisvörösváron. A bemutató érdekessége volt, hogy a vendégek már a 3D-s nyomtatóval készített fotelekben foglalhattak helyet.

A 3D-s nyomtatás sokkal gyorsabb, mint a hagyományos építkezés, a legnagyobb előnye, hogy egy családi ház néhány nap alatt elkészül ezzel a technológiával.

A cégről:

A Saint-Gobain hazánkban 1992 óta van jelen, jelenleg nyolc márkát képvisel, két termelőüzemmel rendelkezik, több mint 300 főt foglalkoztat. A cég három építőipari márkanévvel képviselteti magát hazánkban: az Isover üveg- és kőzetgyapot-alapú hő- és hangszigetelő rendszerekkel, a Rigips gipszkarton és speciális építőlemezekből készült szerkezetekkel, és a Weber homlokzati rendszerekben hőszigetelő megoldásokkal és vakolatokkal. Leginnovatívabb fejlesztésük a Neon termékcsalád fényfesték, fényvakolat, fényfuga termékcsoportja.

Forrás: www.index.hu 

Vissza
Pályázatok
© IntroWeb | 2019 - Weboldal készítés, SEO