HU EN

Az Adidas új öko-bőrt fejleszt ki gombákból

Az Adidas új öko-bőrt fejleszt ki gombákból
Az Adidas elkezdett fejleszteni olyan növényi alapon készült műbőrt, melyet a cipőgyártásban fognak használni. Az anyag amin dolgozik a cég közösen a partnerekkel, gomba micéliumból fog készülni. Ez az alternatíva a vállalat egy új kezdeményezése a fenntartható fejlődésben.

A sport ruházati gyártó cég elmondta, hogy dolgozik egy új anyagon – növényi alapú bőrön, amely gomba micéliumból fog készülni. Arról, hogy a cipő ebből a bőrből mikor lesz elérhető - a cég még nem beszélt.

2020-ban az Adidas piacra dobta Stan Smith torna cipőjének vegán változatát, és megígérte, hogy betiltja a szőrme használatát termékeiben.

Az új anyag az Adidas fenntarthatósági kezdeményezéseinek része lett. A cég kitűzte azt a célt, hogy megszüntesse a műanyag hulladékokat. Az Adidas adatai szerint, 2020-ban 15 millió pár cipőt gyártottak le újrafelhasznált műanyagból és a következő évben tervezik növelni ezt a számot 17 millió-ra. A cég elmondta, hogy a műanyagot, amiből elkészült a cipő, strandokon és tengerparti területeken gyűjtötték össze.

 

 

 2017-ben az Adidas először mutatott be olyan terméket, amely az újrahasznosított anyagból van. Ez volt a Ultraboost Parley. Ezen kívül, elkezdett új anyagot kifejleszteni újrahasznosított pamutból és több termék családjához már hozzáadott újrahasznosított poliésztert is. A cég nemrég bejelentette, hogy 2021-től a termékek több mint 60% alternatív anyagokból fog készülni.

Több éve már a cipőiparban észre lehet venni a törekvést a fenntarthatóbb termelésre. A legaktívabbak ebben az Adidas és egy új cipőgyártó vállalat az Allbirds. A vállalatok közösen terveznek alacsony szén dioxid kibocsátású cipőt.

Az utóbbi időben az Everlane és a Nike is csatlakozott a fenntarthatóbb cipő gyártáshoz. Ennek a trendnek az oka, az ilyen cipők népszerűsége, különösen az Egyesült Államokban, ahol gyakran státuszszimbólumnak tekintik őket.

Erik Liedtke, az Adidas igazgatósági tagja és vezérigazgatója szerint a cipő fenntarthatóbbá tétele logikus kezdet, tekintettel a gyártási folyamat összetettségére.

"A cipők készítése a legnehezebb feladat" – mondta Erik . – És ezt a feladatot teljesíteni kell elsősorban ahhoz, hogy megtartsuk az előnyt. Meg kell határozni egy bizonyos szabványt, amit minden termékre alkalmazni fogunk".

Forrás: https://rb.ru/story/adidas-plant-based-leather/

Képforrás: https://woohoo.hu/adidas-vegan-bor-cipo/

https://www.loveexploring.com/galleries/94665/these-images-show-the-true-impact-of-plastics-on-our-oceans?page=1

https://bykvu.com/ru/bukvy/89294-adidas-izgotovit-formu-iz-plastika/

Vissza
Pályázatok
© IntroWeb | 2019 - Weboldal készítés, SEO