HU EN

Belga – magyar B2B virtuális üzleti találkozó

Belga – magyar B2B virtuális üzleti találkozó
2020. november 16 – 27 között az AWEX megszervezte a B2B virtuális üzleti találkozót Belgium és Magyarország között, aminek a célja elsősorban a cégek közötti együttműködés volt.

A belga-magyar B2B virtuális üzleti találkozó a «Fenntartható fejlődés termékei és technológiái» témakörben volt megtartva múlt héten november 16 – 27 között Zoom-on keresztül. A találkozót az AWEX ügynökség szervezte meg.

AWEX - Vallon Export és Befektetési Ügynökség, amelynek feladata a külkereskedelem előmozdítása és a külföldi befektetések bevonzása Vallónia számára Belgiumban. 2011-ben Vallónia képviselete kiegészült a Brüsszel-fővárosi régió, a Brussels Invest & Export Ügynökség képviseletével. Kiemelt szektorai: mezőgazdaság és élelmiszeripar, repülés és űrkutatás, mérnöki tudományok és új anyagok, szállítmányozás és logisztika, élettudományok, és környezetvédelmi technológiák.

A magyar oldalról a résztvevők elsősorban az Archeneg Klaszter és klasztertagjai voltak. Ezen kívül jelen voltak olyan magyar cégek, akik potenciális beszerzőként/együttműködő partnerként vettek részt a találkozókon. A találkozó fő célja - a gyümölcsöző, perspektivikus kapcsolat kialakítása a vallon és a magyar cégek között.

 

Mit kell tudni Valloniárol?

 

Vallónia területe Belgium 55,2% -a (16,844.3 km2), mely 5 tartományból - Hainaut, Walloon Brabant, Namur, Liège, Luxembourg, 20 adminisztratív területből (arrondissements) és 262 településből áll. Népessége 3,589 millió lakos. Vallónia adja a világ GDP-jének 0,10%-át, de a vallon vállalkozások biztosítják a világkereskedelem 0,30%-át. Az éves nemzetközi áru-forgalom és szolgáltatások átlagos növekedése : 3,8%. 8 000 cég exportál az AWEX segítségével.

https://www.youtube.com/watch?v=p1QQZPAQbKU

További információ a prezentációban található az alábbi linken:

https://mkik.hu/download/217/4-vallonia-polusok-klaszterek-mkik-2020-10-22-e-ranky

Vissza
Pályázatok
© IntroWeb | 2019 - Weboldal készítés, SEO